У Києві, на Лівому березі, в єдиному будинку, який залишився від вулиці Батуринській, проживає киянка Наталя Юрченко. Жінка не погодилася переїхати в висотку, коли в 1980-х роках в районі Позняків зносили приватний сектор. Інтерв'ю в «сільської» мешканки столиці брали журналісти видання «Українська правда».

Дід Наталії оселився в цьому будинку, а тоді ще – землянки, ще в 1947 році, приїхавши з Полтави. Біля будинку - ділянка землі в 63 сотки. До наших днів від хутора, в який переросла колись тимчасова споруда, дожив тільки старий будинок в яру, який місцеві називають ямою. Навколо «Ями» збудували висотки, і тепер їх жителям заважають крики і запах тварин, яких розводить господиня старого будинку.

Фото: «Українська правда»
Фото: «Українська правда»

Фото: «Українська правда»
Фото: «Українська правда»

Фото: «Українська правда»
Фото: «Українська правда»

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Фото: «Українська правда»
Фото: «Українська правда»
Киянка Наталія Юрченко

У неї – сотня курей, кози, вівці, кролики. До недавнього часу було багато свиней, але вони подохли від африканської чуми.

Час від часу на жінку подають в суд і скаржаться в поліцію за сільське господарство під вікнами багатоповерхівок. Сама Наталія навчалася в Київському політеху, але життя присвятила дідівському будинку. Тут вона виростила чотирьох дітей і тепер виховує онуків.

Час від часу на хутірець заходять мешканці Поздняков, щоб показати дітям домашніх тварин, незвичних посеред мегаполісу.

У 2015 році до киянці приїжджали чеські документалісти, які зняли про неї фільм "Яма" – про боротьбу жінки за звичний їй уклад життя.

Нагадаємо, раніше Скільки років потрібно збирати на квартиру? Українцям розбили рожеві окуляри склом всередину

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Києві рекордно впали ціни на оренду квартир - готові здати "за комуналку", лише б протриматися на плаву

Також «Знай.ua» писав, що Карантин у Києві обвалив ринок нерухомості, українці в розпачі - "здаю за комуналку"