На Київщині затримали чоловіка, якого підозрюють у причетності до підпалів у Бородянському районі. Про це повідомили у Національній поліції регіону.

Зазначається, що підпалювачу загрожує до п’яти років тюрми або штраф до 153 тисяч гривень. Як вдалося встановити, 29-річний мешканець селища Червоний Ріг підпалив сміття на своєму подвір’ї. Проте незабаром пориви вітру рознесли полум’я на сухі дерева та кущі поблизу. Внаслідок розповсюдження пожежі вогнем було знищено сусідські господарські будівлі та огорожу. Після цього пожежа перекинулася на володіння інших сусідів та ліс поблизу села.

Поліція Київщини встановила чоловіка, причетного до масштабної пожежі на Бородянщині Палієві загрожує максимальне покарання у вигляді сплати штрафу на суму до 153 тисяч гривень або позбавлення волі до 5 років. Встановлено, що пообіді 29-річний житель с. Червоний Ріг спалював сміття на власному подвір’ї. Невдовзі вітер розповсюдив вогонь на сухостій, згоріли сусідське господарське приміщення та огорожа. Полум’я швидко перекинулося на інші сусідні ділянки та ліс. На місці події працювали група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група поліції Бородянського району та рятувальники. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає стягнення штрафу від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк. Із місцевим мешканцем проводять слідчі дії. Поліція Київської області (с)

Geplaatst door Киев Оперативный op Vrijdag 24 april 2020

Ліквідовувати пожежу довелося рятувальникам, на місце події виїхали правоохоронці. Із винуватцем підпалу проводять слідчі дії.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Треба, щоб такі люди на тому місці де спалили там посадили дерева нові. А не тюрма.... толку», «Видно, що хвилюється, але все одно говорить як з папірця», «От не вірю, що він це зробив, так чітко за стандартом слова вимовляє, сільський житель скаже зовсім інакше. Значить, рильце в пушку, ось і пішов на догоду», «Справжніх паліїв в студію. А цього поверніть в його подвір'я», «Зрозуміти і пробачити!», - коментують українці.

Нагадаємо, Український режисер показав біль палаючої Чорнобильської зони, - "війна людини і природи".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Пожежа в Чорнобилі "зжерла" гектари лісу, українську Австралії показали сумними фото.

Також Знай.uа" писав, що Слідом за Чорнобильською зоною вогонь нещадно атакував ще одну область – знищує села і ліси.