Те, чим обернулися лісові пожежі у Чорнобильській зоні для природи, одним відео вдалося показати відомому українському режисерові Стасу Капралову. Він зафільмував вигорілі території заповідного лісу з висоти пташиного польоту. Відповідний ролик опубліковано в мережі.

“Тепер велика частина відродженого знову знищена. Це війна людини і природи”, – написал Капралов.

«Чуйка щодо Чорнобиля, що гірші події не в минулому, а ще в прийдешньому. Десятиліттями лісу ніхто не чіпав, а тут - на тобі», «Так все це можна змінити, якщо кожен з нас хоч раз в рік піде в ліс, в парк, або біля будинку посадить дерево, а також кожен раз, коли відвідує ліс, винесе звідти сміття, яке там знайде! Виродки завжди будуть в нашому світі, але вони тільки тоді переможуть, коли добрі люди сидітимуть без діла», «Таке відчуття, що пожежна машина - ЗІЛ 131, "воскресла" після того, що сталося з тих сумних трагічних часів. Думаю, підпали умисні, але це ми не дізнаємося», - пишуть у коментарях українці.

«Станіслав, величезне вам спасибі... в переддень 34-ї річниці дуже актуально... стільки болю в даному ролику. Композиція яскраво передає крик матері-природи... спасибі вам, добра людина», «Чорнобилю і так дісталося, навіщо більше?», «Мені хотілося закрити очі, але я дивилася, як заворожена. Цей фільм дає розуміння, наскільки беззахисна природа перед чудовиськом-людиною», - діляться враженням від побаченого глядачі.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, пожежі в Житомирській області розгулялися не на жарт, задіяли танки і військових - відео.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Чорнобиль третю добу нищить безжальний вогонь, гасять десятки гектарів з повітря — відео. Зона відчуження продовжує горіти, рятувальники показали відео з Чорнобиля.

Також "Знай.ua" писав, мешканці згорілих на Житомирщині сіл евакуювалися самостійно - забирали корів і йшли пішки.