Україна вже тривалий час знаходиться на карантині через пандемію коронавірусу. У зв'язку з цим у Києві закрили метро, також ввели деякі обмеження в роботі наземного транспорту. Зараз без маски в громадському транспорті не проїхатися, але і після закінчення карантину можуть залишити масковий режим.

Про це розповів Міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі "Сніданок з 1+1".

Так Криклій зазначив, що обов'язковий масковий режим і певна кількість людей стануть обов'язковими умовами поїздок у громадському транспорті після карантину. Якщо в салоні громадського транспорту надто багато пасажирів, то водієві можуть виписати штраф.

Криклій, фото з вільних джерел
Криклій, фото з вільних джерел


"Почнемо з того, щоб відновлювати мобільність між містами. В першу чергу, мова йде про міжміський громадський транспорт, в подальшому міжобласний транспорт. Ми усвідомлюємо, що реальність змінюється і необхідно буде дотримуватися тотального масочного режиму, - сказав Криклій.

За словами Криклія, коли запустять громадський транспорт, то всі пасажири повинні перебувати тільки на місцях для сидіння, а якщо заходить більше - водій може отримати штраф. Це стосується і приміських електричок.

"Відтепер маска плюс квиток будуть надавати право на проїзд", - заявив міністр.

Також Кликлий розповів, що такий масковий поруч може бути введено як мінімум до кінця року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україну з Китаю прилетів літак-гігант "Мрія" з медичним вантажем, встановлено світовий рекорд

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua в Україні почали випробування препарату проти коронавірус

Також Знай.ua писав, українцям доведеться два роки жити в умовах обмежень з-за пандемії коронавіруса.