У квітневих платіжках киян чекає новий платіж за тепло та гарячу воду. Тепер кияни побачать у своїх квитанціях новий платіж за обслуговування загальнобудинкових лічильників, передає "24 канал".


Який новий платіж чекає киян?

Це платіж за обслуговування загальних лічильників тепла і гарячої води, куди входить встановлення, повірка і ремонт лічильників. Відзначимо, що це плата за обслуговування загальнобудинкових лічильників, а не індивідуальних.

Квитанція за тепло та гарячу воду / Київтеплоенерго

Скільки доведеться платити?

За ці послуги киянам необхідно буде платити 4 рази на рік щоквартально. У Київтеплоенерго зазначають, що щомісяця вартість послуги становитиме в середньому 10 гривень, тобто за квартал доведеться заплатити 30 гривень.

Відзначимо, що розмір внеску залежить від трьох факторів:

- типу лічильника;

- планових витрат на його обслуговування. Вони передбачають: огляд, опломбування/розпломбування, періодичну повірку та ремонт приладів обліку;

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

- кількості квартир у будинку.


Чи зміниться загальний тариф на тепло та гарячу воду?

У Київтеплоенерго зазначили, що це не додаткові гроші, а їх вилучили з тарифу. Сам тариф не змінився і становить для киян 1654,41 гривні за гігакалорію за послуги опалення та 97,89 за кубометр гарячої води, якщо підключена рушникосушарка та 90,54 гривні, якщо відключена. За опалення у березні здійснять перерахунок з коефіцієнтом 0,67, а за гарячу воду з коефіцієнтом 0,71.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям додадуть головного болю нової квитанцією за комуналку.

Як повідомляв Знай. ua, киян чекає неприємний сюрприз у платіжках за тепло.

Також Знай. ua писав, що у Києві слідом за опаленням відключають гарячу воду, скільки доведеться мучитися з тазиками.