Київ опинився на першій сходинці рейтингу міст із найбруднішим повітрям. Про це повідомляє сайті компанії IQ Air, що моніторить рівень забрудненості атмосфери в усьому світі в режимі онлайн.

Так, за інформацією сайту, станом на ранок п’ятниці, 10 квітня, Київ вибився в «лідери» серед найбільших міст світу за станом забрудненості атмосфери. Рівень забрудненості – 159 одиниць.

При цьому на п’яти українській столиці наступають такі загальновизнані лідери із забруднення, як Ханой (В'єтнам) та Джакарта (Індонезія). У Ханої рівень забрудненості – 155 одиниць, а в Джакарті – 152 одиниці.

Скрін, IQ Air

Зазначається, що лідерську позицію Києву, на відміну від інших міст, забезпечили не промислові викиди чи автомобільні вихлопи, а дим та кіптява, які огорнули місто внаслідок постійних пожеж на його околицях, зокрема, у Чорнобилі. Крім того, через карантинні заходи значно очистилося повітря над великими містами Європи та США.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Зазвичай Київ перебуває на 111-му місці цього рейтингу.

Нагадаємо, палаючий Чорнобиль "фонить" у 16 разів більше норми

Як повідомляв портал Знай.ua, пекельне полум'я з'їдає Чорнобильську зону

Також Знай.ua писав, Київ охопили масштабні пожежі, рятувальники не встигають реагувати на виклики.