Через пожежі в Чорнобильській зоні відчуження піднявся загальний рівень радіації. Радіоактивність атмосфери над зоною перевищена в 16 раз. Такими даними поділилися в Science alert.

За інформацією видання, з палаючих дерев і грунту радіоактивні речовини, які накопичилися там за останні 34 роки, що минули після аварії на атомній електростанції, нібито опинилися в атмосфері.

Скрін: Science alert
Скрін: Science alert
Скрін: Science alert

Разом з тим, в Держслужбі з надзвичайних ситуацій стверджують, що небезпеки радіаційного забруднення через пожежі в Чорнобильській зоні немає. Офіційні дані говорять про нормальному рівні радіації в Зоні і на прилеглих до неї територіях.

"В Зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення рівні потужності еквівалентної дози гамма-випромінювання не змінилися. В місті Чорнобилі 0,021 мР/год. при контрольно допустимому рівні в 0,055 мР/год, на КДП «Дитятки» - 0,01 мР/год при контрольно допустимому рівні до 0,02 мР/год", - повідомили в ДСНС, попросивши населення не панікувати без причини.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Нагадаємо, новий пожежа і ще більше радіації – пекельне полум'я з'їдає Чорнобильську зону, закривайте вікна

Як повідомляв портал "Знай.uа" велика небезпека пандемії, киян просять не виходити з будинку

"Знай.uа" писав, Київ охопили масштабні пожежі, рятувальники збиваються з ніг, - "Діє команда паліїв?". Місто вже кілька днів бореться з пожежами.