Блокування роботи київської підземки призвело до справжнього транспортного колапсу в місті. Мешканцям столиці довелося буквально атакувати наземний громадський транспорт, аби вчасно дістатися місця роботи. Автобуси, тролейбуси і трамваї курсують вщент переповнені пасажирами, тож ні про які обмеження до 10 осіб в салоні, введеними з 18 березня столичною владою, і мова не йде. Як і про другу заборону не їздити без захисних масок - більшість киян банально не може їх навіть знайти в аптеках. Водночас, мер Києва Віталій Кличко засвітився у щойно знятому відеороліку, де він з посмішкою миє з милом свої боксерські рукавички. Політики розцінюють все це як справжній “театр абсурду”.

Незважаючи на оголошені в мерії під час екстреного брифінгу посилені заходи безпеки, спрямованих на запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19), жодне з головних положень не було реалізовано.

“З сьогоднішнього дня посилено карантинні заходи в Києві: в транспорті повинні їздити не більше 10 осіб і в масках. Але, якщо таке розпорядження міська влада видала легко, то реалізація цих заходів не виконується - перед тим, як оголошувати, треба добре розуміти, яким чином їх реалізувати. Де людям брати маски? Якби Кличко забезпечив, скажімо, видачу при вході в салон і маска видавалася б водієм чи контролером, я ще розумію. А зараз ціни на них злетіли і, взагалі спробуй їх ще знайти. Тож це фікція, а не заходи”, - зазначає очільник київської міської організації партії Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна” Олександр Федоренко.

Обіцяний контроль процесу теж не дотримується - вже пройшло півдня, а на жодному з маршрутів поки так і не вдалося побачити патруль Нацгвардії чи санітарної служби.

Популярні новини зараз
"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Власне, один з прикладів порушення тимчасових заходів безпеки продемонстрували, безпосередньо, і самі столичні депутати.

“Як тільки Кличко оголосив про низку карантинних заходів, попри заборону масових зібрань у понад 60 осіб, наступного ж дня провів сесію Київради зі 120 депутатами. Вони наприймали 75 сторінок земельних питань. Хоча, при цьому, в минулому році сесія не проводилася майже півроку, а тут під шумок вони намагаються вирішувати якісь “шкурні” питання”, - підкреслює Олександр Федоренко.

А знятий відеоролік за участі мера Києва Віталія Кличко, який нещодавно з’явився в інтернеті, за словами політика, взагалі, виходить за межі розумного.

“Якщо б він був не мером, а просто боксером, то можна було б вважати цей ролік як спробу розважити народ в такий сумний час. Але ж Кличко давно не боксер, а мер. І коли він радісно миє рукавички у той час, коли люди зтикаються з купою проблем - не можуть потрапити на роботу та придбати в аптеках маски і дезинфікуючі засоби - це виглядає як знущання. Я б порадив Кличко не роліки знімати, а вживати усіх заходів, щоб убезпечити киян від наслідків цього небезпечного вірусу”, - відзначає очільник київської міської організації партії Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна” Олександр Федоренко.

Ми й надалі слідкуватимемо за розвитком подій в столиці, тож про майбутній хід дій влади та стан в місті читайте на порталі Знай.ua.