Поки у Києві тривають заходи щодо запобігання розповсюдження коронавірусу, про себе нагадала інша небезпечна інфекція. У Києві на карантині помер хворий на сказ собака.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у столиці.

– У відділ по боротьбі зі сказом тварин Об’єднання ветеринарної медицини у Києві була доставлена та розміщена для карантинування собака, яку підібрала на околиці села Хотянівка Вишгородського району Київської області місцева мешканка, йдеться у повідомленні.

У собаки спостерігалися нервові явища та відсутність реакції на зовнішні подразники. Незважаючи на надану тварині допомогу, за два дні собака помер на карантині.

– За результатами проведених досліджень було встановлено діагноз – сказ. Оскільки сказ характеризується сезонністю та циклічністю, звертаємось із проханням бути уважними до тварин, і у разі підозри звертатись до найближчих закладів, що працюють зі сказом тварин, – сказав начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Держпродспоживслужби у Києві Роман Матвійчук.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У відомстві нагадали, що сказ це гостре вірусне захворювання. Інфекція може передаватися людині чи тварині не лише через укус, а також через слину. Встановлено, що у тварин слина може бути заразною до появи клінічних ознак захворювання. Це означає, що можна заразитись від тварини, яка не виглядає хворою, а вже є носієм вірусу. До того ж тваринка при цьому не агресивна, а лагідно облизує того, кого любить.

Адреси ветеринарних лікарень у Київській області, які працюють зі сказом тварин:

ветеринарні лікарні Київщини, скріншот
ветеринарні лікарні Київщини, скріншот

ветеринарні лікарні Київщини, скріншот
ветеринарні лікарні Київщини, скріншот

Достатньо зараженій слині потрапити у око, у ніс, на губи, чи на травмовану шкіру навіть при незначній подряпині, і цього вистачить, щоб вірус потрапив у кров людини. Вірус сказу вражає центральну нервову систему, супроводжується паралічами і завжди закінчується смертю.

Враховуючи те, що Київ із усіх боків межує з лісопарковими зонами, які мають численні резервуари збудника сказу (лисиці, єнотовидні собаки), необхідно уважно ставитися до здоров’я власних тварин а також тих, що проживають поряд. Профілактика проста – не пропускайте щеплення домашнім улюбленцям. Вакцинацію тварині потрібно робити кожного року.


Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Львові школяр ледь не зварився живцем, рятуючи собаку

Як повідомляє портал «Знай.uа» Мільйони людей навіть не підозрюють, Комаровський показав загрозу страшнішу за коронавірус

Також «Знай.uа " писав, що Сотню безхатніх тварин жорстоко забили за наказом влади через загрозу інфекції, відео не для слабкодухих