У Києві зловмисниці ошукали півсотні сімей, здаючи їм неіснуючі квартири.

Про це повідомили в прес-службі Національної поліції столиці.

У поліції розповіли, що до них звернулося близько 50 осіб, і всі розповіли схожі історії. Люди знаходили в інтернеті квартиру для оренди, приїжджали й дивилися її, після нібито домовлялися з ріелторами і платили за один місяць проживання. Але коли сім'я приїжджала на знімні квартири, щоб заселитися, там вже нікого не було.

Правоохоронцям вдалося затримати аферисток. Виявилося, вони причетні щонайменше до 45 випадків шахрайства. Працювали дівчата останні два роки. В офісному приміщенні, де вони були, поліцейські вилучили документацію, гроші та мобільні телефони.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Зараз поліції продовжує встановлювати всі деталі інциденту. Якщо провину зловмисниць вдасться довести, то іх чекає позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що в Києві співробітники поліції затримали підозрюваних у шахрайстві, які по телефону обманювали пенсіонерів і видурювали у них гроші.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua" , зовсім скоро банки будуть зобов'язані відшкодувати кошти українцям, якщо шахраї вкрадуть гроші з рахунку.

Також портал "Знай.ua" писав, що державній установі "ПриватБанк" винесли попередження від Національного банку України за порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.