Поліція Києва викрила величезну в Україні мережу інтернет-торгівлі наркотиками і лабораторію, де кожен місяць робили мінімум 100 кілограмів психотропних речовин. Правоохоронці затримали 7 учасників злочинної банди.

На місці пригоди вилучили близько 300 кілограм наркотичних речовин. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Також було виявлено більше 2 тонн прекурсорів вартістю 110 мільйонів гривень. Спецоперація почалася 29 лютого 2020 на території кількох регіонів України. В ході її проведення перекрили канали постачання наркотиків до столиці і ліквідували потужну нарколабораторію з виготовлення так званих «дизайнерських наркотиків», які відносяться до групи синтетичних наркотиків (солі) та амфетамін.

До того ж правоохоронці припинили роботу двох інтернет-магазинів з продажу наркотиків, створених на інтернет-платформах оголошень і месенджерів. У рамках спецоперації 29 лютого і 1 березня 2020 провели близько 20 санкціонованих обшуків за адресами проживання порушників, в їхніх автомобілях, а також в нарколабораторії, розташованої на території Чернігова.

За інформацією слідства, значність лабораторії дозволяла виготовляти до 25 кілограм психотропних речовин щотижня. Виготовлений «товар» продавали покупцям за ціною 1 тисяча доларів за кілограм. Останні в свою чергу збували «психотропи» дрібним споживачам за ціною в 4 тисячі доларів за кілограм.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

На місці вилучили обладнання для масового виготовлення синтетичних наркотиків (солей) та амфетаміну, 35 кілограм солі, близько 28 000 таблеток екстазі, понад 37 000 «марок», більше 5 кілограм марихуани, 1,6 кілограм альфа PVP, близько 17 кг амфетаміну, 2 кілограми псевдоефедрину, 50 грам кокаїну і в значних обсягах МДМА, метадон, мефедрон тощо.

Загальна вага вилучених наркотичних, психотропних речовин та прекурсорів склав більше 2 тонн. Вартість вилученого, за попередніми підрахунками, становить 110 мільйонів гривень. Також правоохоронці вилучили комп'ютерне обладнання, гаджети, банківські карти, 3 автомобілі преміум класу, «чорнові» записи про кількість збутих наркотиків та інформацію про рух коштів на банківських рахунках зловмисників, в тому числі про розрахунки в криптовалюті — біткоіни.

Затримали 7 осіб, серед них - організатор, реалізатори та особи, які забезпечують діяльність нарколабораторії. Їм повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених частинами 2, 3 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою). Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

затримання,джерело :kiev.informator.ua
затримання,джерело :kiev.informator.ua

фотоз місця, джерело :kiev.informator.ua
фотоз місця, джерело :kiev.informator.ua

Поліцейські провели спецоперацію для затримання наркоторговців: вилучено близько 300 кг наркотиків

Столичні поліцейські провели масштабну спецоперацію для затримання групи наркоторговців: вилучено близько 300 кг наркотиків, - Андрій Крищенко https://www.youtube.com/watch?v=gsmDFVLyN6g

Geplaatst door Поліція Києва op Maandag 2 maart 2020

Нагадаємо, раніше СБУ в Києві перехопила контрабанду кокаїну: наркоторговця "спалили" на найцікавішому

Як повідомляє портал «Знай.ua» Попався в Києві: в "Борисполі" затримали іноземця, який торгував наркотиками

Також «Знай.ua» писав, що Франківськ перетворився в Амстердам: марихуани - на мільйони