Експерементальний проект із використання електронних учнівських квитків розпочався у столиці.

Близько 28 000 таких квитків нового формату вже роздрукували для 35 київських шкіл. Вчора, 26 лютого, перші 5 квитків вручили зразковим учням – призерам столичних олімпіад.

Цей квиток дає можливість школярам користуватись громадським транспортом безкоштовно, а саме в автобусах, тролейбусах, трамваях, електричці, фунікулері та метро. Передня частина жовтої картки «порожня». А з тильної сторони міститься інформація про учня: фотографія, школа, номер квитка та число, до якого цей квиток дійсний.

У майбутньому карту можна використовувати, як доступ до електронного щоденника, журналу, учбових матеріалів, бібліотеки та театрів. Тобто за допомогою цього посвідчення ми плануємо дати можливість учням отримувати будь-які сервіси, якими користуються сучасні кияни, - розповідає директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

Презентація електронного учнівського квитка відбулася у спеціалізованій школі № 80, яка є одним із осередків Kyiv Smart City School.Першими тестувальниками стали 50 учнів. На протязі лютого-березня вони мають залишати відгуки у соцмережах про учнівський квиток. Ця інформація буде використана для вдосконалення сервісу.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Картки є безкоштовними, але якщо учень раптом загубить або пошкодить картку,то батькам придеться придбати нову за 90 гривень.

Оформити шкільний квиток можна в Особистому кабінеті киянина, вказавши всі необхідні дані про дитину. Потім відправлену заявку мають перевірити у навчальному закладі де навчається учень та підтвердити. Після треба почекати декілька тижнів.

У Департаменті заявляють, що до початку наступного навчального року усі діти вже будуть мати такі квитки.

Щоб продемонструвати дітям квитки в дії та одразу перевірити як вони працюють, учні з 30 шкіл Києва проходили цікавий квест. Разом з вчителями вони проїхались різними локаціями міста. Впродовж поїздок учасники мали користуватись учнівськими квитками та відповідати на різні запитання. Тих, хто пройшли квест найшвидше, нагородили цінними призами від Kyiv Smart City.

Нагадаємо, раніше

У Києві з 1 квітня зміняться ціни на проїзд у транспорті, і це не жарт

Як повідомляє портал «Знай.uа»

У Харкові Е-ticket запускають "вогнем і мечем", про пільги можна забути

Також «Знай.uа " писав, що

Киянам нагадали про "смерть" талончиків у міському транспорті, - "вже зовсім скоро"