Вже починаючи з 1 квітня цього року у громадському транспорті по максимуму запровадять нову систему оплати за проїзд. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Наприклад, для оплати разового проїзду у громадському транспорті Києва необхідно буде придбати QR-квиток, - повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Також він нагадав про те, що з 1 квітня у громадському транспорті для оплати проїзду діятиме єдиний електронний квиток, яким можна буде оплатити поїздку в метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці.

Придбати разовий QR-квиток можна буде:

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

- у додатку Kyiv Smart City;

- в Особистому кабінеті киянина;

- у терміналах самообслуговування Ibox, EasyPay, 2click;

- за допомогою чат-ботів KyivPayBot і KyivMetroBot у Телеграм та Фейсбук;

- на 30 станціях метро:

  • Академмістечко, Берестейська, Шулявська, Вокзальна, Університет, Театральна, Хрещатик, Арсенальна, Дніпро, Гідропарк, Дарниця, Лісова (червона гілка)
  • Героїв Дніпра, Почайна, Майдан Незалежності, Льва Толстого, Палац Україна, Либідська, Голосіївська, Васильківська (синя гілка)
  • Сирець, Золоті Ворота, Кловська, Славутич, Осокорки, Харківська, Вирлиця, Червоний Хутір (зелена гілка)

- у любому терміналі самообслуговування;

- у касі станції метро (тільки готівка).

Як скористатися е-Квитком?

1. Для початку купуєте спеціальну транспортну картку та реєструєте її в особистому кабінеті користувача. Це і буде Ваш Е-квиток, який надалі можна буде поповнювати за допомогою терміналів, інтернет-банкінгу або у пунктах продажу;
2. Громадський транспорт буде обладнано валідаторами – спеціальними зчитувальними пристроями.
3. Пасажиру достатньо просто прикласти транспортну карту або QR-квиток до валідатора – проїзд оплачено.