Викритий активістами факт внесення незаконних виправлень до важливого розпорядження стався у Святошинському районі Києва. Справа стосується процесу формування громадської ради при райадміністрації, яка по суті залишається єдиним вагомим "інструментом" впливу на рішення місцевої влади. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Незаконна "підтасовка" – 100%-вий привід для судового оскарження

Термін подачі заявок охочих потрапити до складу громадської ради нового скликання офіційно закінчився о 18.00 27 січня, але, як з'ясувалося, умови законно затвердженої процедури не стали на заваді самочинного внесення правок. За словами місцевих активістів, даний інцидент продовжив ланцюг порушень, на які закривають очі чиновники Святошинської районної адміністрації.

А зафіксувати цей факт вдалося в ході позачергового засідання ініціативної групи, яке було скликано "в тіні" від громадськості.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Закон зворотної сили не має, журнал зі списками теж зворотної сили не має. Ця помилка на вас і залишиться. Але, якщо ми зараз почнемо шматувати, паплюжити вже офіційно затверджене розпорядження, це буде незаконно і цього не повинно відбуватися. Тим паче, що зараз немає ані тих підписантів, які ставили підпис у офіційно прийнятому рішенні, ані голови ініціативної групи Агєєва, немає юристів від громади Мельника Олександра, Олега Шевченка, які фіксували затверджений список. Ви даєте 100%-вий привід для судового оскарження дійсності результатів роботи вашої ініціативної групи", – відзначив під час засідання громадський активіст Святошинського району Дмитро Головач.

Халатність, не компетентність та відробляння зарплат чиновників Святошинської адміністрації робить свою справу. Роз’яснення надає секретар на 2 хвилині 40 секунді відео Я не Юрист але з власного досвіду можу сказати одне, факт того що Адміністрація не визнає свої особисті помилки та пробує списати це на техніку , свідчить про колективну поруку з боку вже нової влади району. P.s. Цитую президента Зеленьского - І я не розумію наш уряд, який тільки розводить руками й каже: «Ми нічого не можемо зробити». Неправда. Можете. Ви можете взяти аркуш, взяти ручку і звільнити свої місця для тих, хто буде думати про наступні покоління, а не про наступні вибори! Зробіть це. І люди оцінять. #zelenskiy #ТарасРибачено #ЗробиСвятошинКращим #Святошин #Святошино #Борщаговка #Борщагівка #Київ #Молодь #Молодёжь #ТарасРибаченко #обєднанамолодьмайбутнього #Зедепутат #СлугаНароду #Зекоманда #РобиДобро #ЛюблюКиев #Україна #ЛюблюКиїв

Geplaatst door Taras Rybachenko op Woensdag 29 januari 2020

"Мало того, що без врахування думки громадськості були призначені члени ініціативної групи з 4 співробітників адміністрації та 4 сумнівних "незалежних активіста", що є неприпустимим, так тепер ми бачимо початок необхідної чиновникам "зверху" підтасовки. Цілком очевидно, що вони хочуть знову проштовхнути до складу ради членів попереднього скликання, які не тільки нічого не робили для району, а проштовхували потрібні адміністрації сумнівні рішення, закриваючи очі на загрози забудови зелених зон та багатомільйонні "недореконструкції". А свої особисті помилки намагаються списати на "технічну помилку". Очевидно, що за ниточки смикає хтось із чиновників адміністрації", – зазначає Тарас Рибаченко, голова ГО "Об'єднана молодь майбутнього", голова тимчасової комісії з питань позашкільної освіти та безкоштовних спортивних секцій громадської ради при Святошинській райадміністрації.

Шквал критики в соцмережах: "Їх давно потрібно гнати в шию!"

На виявлений факт одразу ж відреагували і користувачі соцмереж, висловлюючи своє обурення.

"Добре, що такі речі оприлюднюються. Завдяки резонансу важко щось зам'яти, забути, списати. Працювати потрібно не одній людині (якому "більше всіх треба"). Це стосується кожного і вирішувати щось потрібно разом, інакше ці клоуни і далі сидітимуть там, розводити руками і виїжджати на чужому горбу", – підкреслює Марина Каменська.

Та, незважаючи на усі попередження про незаконність дій та відсутність багатьох осіб, що обов'язково мають бути присутні під час затвердження списків, члени ініціативної групи все ж внесли заплановані корективи. Але, як стверджують громадські активісти Святошинського району, вони зроблять все можливе, аби допущені порушення не залишилися непоміченими.