Гучна новина про "кулуарні дії" чиновників, яку вдалося дізнатися представникам активної громади Святошинського району Києва, за лічені години стала однією з найобговорюваніших подій серед місцевого населення. І вже невдовзі у місті може "вибухнути" низка акцій протесту. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

будівля КМДА
будівля КМДА

Жодного справжнього активіста: все це – для прикриття сумнівних розпоряджень

Як виявилося, формування по суті єдиного "важеля справедливості" та контролю дій чиновників відбувається у прихованому режимі.

"Днями дізналася, що за спинами і кулуарно в районі формується Громадська рада Святошинського району. На засідання, як завжди, активістів і людей з активною позицією не покликали і не запросили. А навіщо? Знову в раду проштовхують людей які роками сидять в Райдержадміністрації і з них віками формують громадську думку району. Громадська рада повинна бути дієвою і з людей з активною позицією у вирішенні питань району, а не кишеньковою для прикриття сумнівних розпоряджень і дій в районі!", – розповідає мешканка Святошинського району Світлана Яремчук.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

документи
документи

Представники активної громади відзначають, що у такий спосіб місцева влада прокладає собі шлях до безконтрольного "поля дій".

"Таке формування ініціативної групи з 8 членів, до складу якої увійшло 4 співробітники адміністрації та 4 фіктивних представника "незалежної" громадськості, є недопустимим. Наприклад, одна з них Світлана Сова, яка має пряме відношення до процесу керування Комунальною організацією ЦСПК "Щасливе дитинство" з фінансуванням у майже 10 млн грн. Вже стає очевидним, що використовуватимуться старі "методи": адміністрація зможе проштовхувати сумнівні рішення, не маючи жодних важелів контролю. Цього не можна допустити", – зазначає Тарас Рибаченко, голова ГО "Об'єднана молодь майбутнього", голова тимчасової комісії з питань позашкільної освіти та безкоштовних спортивних секцій громадської ради при Святошинській райадміністрації.

Такої ж думки ще чимало мешканців району.

"Я думаю, що ці люди будуть самі вирішувати, кого вони хочуть бачити у списках Громадської ради. А треба щоб вирішував народ – потрібні ті, хто хоч щось зробив для району", – каже мешканка Святошинського району Олена Булгакова.

Протест профспілок на Майдані, фото Знай.uа
Протест профспілок на Майдані, фото Знай.uа

Створення нової "ручної" Громадської ради призведе до чергових забудов та занедбаності

Дана новина швидко розлетілася у соцмережах та здійняла хвилю обурень місцевих жителів.

"Наявність заздалегідь лояльних осіб до будь-яких намірів місцевої влади та поновлення у списках людей, які впродовж попереднього року дискредитували діяльність Громадської ради, – прямий факт створення недієвого та провладного органу. І замість того, аби контролювати дії чиновників та опікуватися проблемами жителів, в результаті ми отримаємо чергові забудови зелених зон та сумнівні реконструкції", – наголошує голова ГО "Об'єднана молодь майбутнього" Тарас Рибаченко.

Як один з дієвих методів протистояння дехто із місцевих активістів запропонував організувати масову акцію протесту.

Пропозицію вже підтримало чимало жителів району, пообіцявши обов'язково долучитися до акції. Тож вже невдовзі у Святошинському районі може назріти "гаряча" пора для місцевих чиновників.