Відомо, що в 2019 році в Києві на світ з'явилося кілька десятків тисяч нових українців. Всього видали 32 634 свідоцтва про народження. Про це повідомляє пресслужба Головного територіального управління юстиції в місті Києві.

Немовля

Так, найпопулярнішими іменами для дівчаток стали Соломія, Марія, Варвара, Мілана і Орися. А от хлопчиків воліли називати Олександром, Дмитром, Матвієм і Марком. Порівняно з минулим роком, імена в цих списках оновилися досить серйозно — чи не єдиним ім'ям, яке залишилося на лідерському місці, став "Дмитро".

Набагато цікавіше виглядає список рідкісних імен, якими назвали новонароджених киян і киянок. У 2019 році серед малюків з'явилися нові Орести, Фроти, Аннаелі, Влани, Агати, Глафіри, Герди, Фіони і навіть Феї. Чоловічу половину населення, у свою чергу, поповнили Фелікс, Саватій, Ангел, Димитр, Ілай і Спартак.

У пресслужбі зазначили, що іноді нестандартні імена присвоюються дитині у зв'язку з національними традиціями їх батьків. Втім, по досягненні 16 років Фея або Ілай зможуть змінити своє ім'я на свій розсуд.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Немовля

Нагадаємо, що колишній аргентинський арбітр Пабло Лунати вибрав досить незвичайне ім'я для свого новонародженого сина.

Як повідомляв портал "Знай.ua", з 1 квітня 2020 року Програма медичних гарантій запрацює в повному обсязі.

Також "Знай.ua" писав, що міністр навколишнього середовища Японії Сондзиро Коїдзумі взяв відпустку на три місяці, щоб доглядати за своїм новонародженим сином.