Відомо, що в 2019 році в Києві на світ з'явилося кілька десятків тисяч нових українців. Всього видали 32 634 свідоцтва про народження. Про це повідомляє пресслужба Головного територіального управління юстиції в місті Києві.

Немовля

Так, найпопулярнішими іменами для дівчаток стали Соломія, Марія, Варвара, Мілана і Орися. А от хлопчиків воліли називати Олександром, Дмитром, Матвієм і Марком. Порівняно з минулим роком, імена в цих списках оновилися досить серйозно — чи не єдиним ім'ям, яке залишилося на лідерському місці, став "Дмитро".

Набагато цікавіше виглядає список рідкісних імен, якими назвали новонароджених киян і киянок. У 2019 році серед малюків з'явилися нові Орести, Фроти, Аннаелі, Влани, Агати, Глафіри, Герди, Фіони і навіть Феї. Чоловічу половину населення, у свою чергу, поповнили Фелікс, Саватій, Ангел, Димитр, Ілай і Спартак.

У пресслужбі зазначили, що іноді нестандартні імена присвоюються дитині у зв'язку з національними традиціями їх батьків. Втім, по досягненні 16 років Фея або Ілай зможуть змінити своє ім'я на свій розсуд.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Немовля

Нагадаємо, що колишній аргентинський арбітр Пабло Лунати вибрав досить незвичайне ім'я для свого новонародженого сина.

Як повідомляв портал "Знай.ua", з 1 квітня 2020 року Програма медичних гарантій запрацює в повному обсязі.

Також "Знай.ua" писав, що міністр навколишнього середовища Японії Сондзиро Коїдзумі взяв відпустку на три місяці, щоб доглядати за своїм новонародженим сином.