Не пройшло і місяця, як експерти викрили суттєві "аномалії" на асфальтному покритті на щойно відкритій мером Києва Шулявській розв'язці, що стали наслідком порушенням технологій під час проведення робіт. Разом з тим, вартість робіт невпинно продовжує зростати.

Шулявська розв'язка, початок будівельних робіт - березень, 2019
Шулявська розв'язка, початок будівельних робіт - березень, 2019

Такий розвиток подій викликав бурхливу хвилю критики не тільки в соцмережах серед мешканців столиці, а й серед політиків.

"Для нинішньої міської влади цікаві 2 аспекти: по-перше, це заробити на місцевому бюджеті, про що свідчать усі ті повідомлення про корупційні моменти, а друге – це дешевий піар. Гонитва за дешевим піаром, коли не дотримуються певні технології будівництва, і цей факт – як раз є одним з яскравих прикладів, мовляв: "Ось, бачите, ми обіцяли – ми відкрили". Але, на жаль, окрім проблем, нічого не створюється. На жаль, стан комунального господарства і комфорт киян Кличко та його команду не цікавить", – зазначає голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко.

Віталій Кличко, фото: Інформатор
Віталій Кличко, фото: Інформатор

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як стверджують експерти, окрім офіційного кошторису, який невдовзі має збільшитися до 1, 7 млрд грн, існують ще й "підводні камені" – приховані борги перед субпідрядниками та і знесення цеху заводу "Більшовик", що може вилитися ще у 550 – 700 млн грн.

"І фінансова складова досі непрозора – з цими постійними зростаннями вартості будівництва. Чомусь, на жаль, крапку правоохоронні органи не ставлять, попри низку озвучених фактів у ЗМІ. Тому центральна влада чи правоохоронні органи мають розібратися з цим систематичним зростанням ціни. І так само потрібно проводити перевірку якості будівництва: оскільки якщо вже зараз неозброєним оком видно, що якість робіт невідповідна, то обов'язково треба перевірити такий об'єкт і притягнути до відповідальності, нарешті поставивши крапку", – підкреслює Олександр Федоренко.

Варто відзначити, що ще в жовтні Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ внести до ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення Кличка по Шулявській розв’язці.

Шулявська розв'язка, укладання асфальтного покриття - фото ABCnews
Шулявська розв'язка, укладання асфальтного покриття - фото ABCnews

Та на цьому перелік скандальних об'єктів не закінчуються: "до пакунку" додається масова роздача незаконних договорів оренди ділянок, історія зі "скляним" мостом, розкритикований політиками і експертами проект Генплану тощо.

Слід додати, що за рішенням Кабміну кілька місяців тому було організовано ретельну перевірку, що тривала з 25 вересня по 23 жовтня - за її результатами робочою групою було виявлено 86 порушень та 50 недоліків у діях посадових осіб КМДА. Та поки деталі цього "сканування" досі не були озвучені.