У Києві озвучили плани з будівництва метро. Відповідний проект опубліковано на сторінці «Генеральний план Києва» у соцмережі Facebook.

«Отже, метрополітен! У проекті генплану планується розвиток та проводження наявних ліній метро та будівництво нових ліній – четвертої (Подільско-Вигурівської), а також в перспективі п’ятої лінії метрополітену!», - написали у спільноті.

Згідно з повідомленням, за проектом генплану перший етап будівництва, який має розтягнутися на сім років, має охопити: «Будівництво та введення в експлуатацію 16,4 км ліній та 14 станцій метрополітену, у тому числі Святошинсько-Броварську лінію з подовженням від ст. «Академмістечко» в бік зупинного залізничного пункту «Новобіличі»; Оболонсько-Теремківську лінію з відгалуженням від ст. «Іподром» вздовж Кільцевої дороги в бік вулиці Д. Луценка; Сирецько-Печерську лінію з подовженням від ст. «Сирець» на північний захід у бік житлового масиву Виноградар, відкриття станції «Львівська брама».

Скрин: Facebook

Крім того, планується будівництво лінії від ст. «Глибочицька» до ст. «Райдужна». Побудувати та ввести в експлуатацію збираються Святошинсько-Броварську лінію – другогоий вхід-вихід на ст. «Вокзальна»; Сирецько-Печерську лінію – другу чергу електродепо «Харківське» та новогое електродепо «Виноградар».

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також планується створити другий пересадочний вузол між станціями «Золоті ворота» та «Театральна».

У коментарях кияни висловлюють своє ставлення до планів метрополітену.

«Китайці за 5 років цілу гілку будують. Он у східних сусідів уже не перший рік копають. Питання в фінансуванні але скляні зупинки і рекомендації європейського банку важливіше», «Плани великі, але реально збудують не більше 5-ти станцій, дві з яких на Виноградарі вже будуються і будуть готові до 2022 року», «Мріяти - це нормально. Але не плутайте мрії з планом, ви ж фахівці», - зазначають містяни.

«Але на думку Всесвітнього Банку це а) це рішення ще з 1980, б) перевищують спроможність бюджета Києва в 20 разів», «За 7 років місто спроможне побудувати лише 3 - 4 станції метро. Це так зване "Метро на Виноградар" - дві станції : "Мостицька" та "Проспект Правди", а також "Новобіличі" і за великого бажання і "політичної волі" - вихід з "консерви" - "Львівської брами"», - додають вони.

Нагадаємо, у Києві різко паралізувало метро, тиснява, лайка і довжелезні черги: дикі кадри зашквару.

Як повідомляв Знай.uа , "Один вдома", "Гремліни" і "Сніговик": оприлюднений список найкращих різдвяних фільмів.

Також Знай.uа писав, що Львів перетворився на звалище після Нового року: огидні наслідки бурхливої вечірки показали всій Україні.