Столичний мер Віталій Кличко повідомив, що «у місті нарешті навели лад із парковками». Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Ми продовжуємо наводити лад з паркуванням авто в столиці. Днями на вулиці вийшли ще два евакуатори - новинка для Києва. Це спецавто, що забирають автомобіль порушника з проїжджої частини за дві хвилини! І водієві спецавто навіть не потрібно виходити із кабіни», - повідомив він, зазначивши, що «для евакуації автомобілів, що запарковані «ялинкою» або на тротуарі, потрібні евакуатори з маніпуляторами, і такі тепер є у Києві».

«13 січня інспекція встановила новий рекорд. За дві зміни інспектори служби евакуювали 104 автомобілі порушників», - додав Кличко, зазначивши, що в інспекції працюють близько трьох десятків співробітників та 22 евакуатора.

Неподалік від центру міста планують облаштувати штрафмайданчик, щоб заощадити час на евакуацію. Таким чином, евакуатори встигатимуть здійснити більше рейсів за зміну.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Почніть наводити лад з достатньої кількості парковок, проведіть переговори з приватними парковками, які стоять порожніми, введіть систему єдиного абонемента на приватні і муніципальні парковки», - радять кияни у коментарях.

«Віталію Володимировичу, треба карати нахаб, правильно!!! Але треба і дивитись на інші умови, створювати дешеві парко-місця і запобігти корупційній складовій (куди евакуюється авто і хто власник парковки чи штраф майданчика, тут існує ризик домовленності із поліцейськими...), щоб не налаштувати водіїв проти мерії. Мерія повинна бути другом водіїв, а не навпаки. Умовою евакуації повинне бути лише cуттєве перешкоджання дорожньому руху, а не звичайне порушення правил паркування. Суттєві порушення це наприклад-паркування на трамвайній колії, коли ввесь трамвай стоїть і люди спізнюються на роботу, паркування на місцях для інвалідів, тощо...», - додають містяни.

Друзі! Ми продовжуємо наводити лад з паркуванням авто в столиці. Днями на вулиці вийшли ще 2 евакуатори - новинка для Києва. Це спецавто, що забирають автомобіль порушника з проїжджої частини за 2 хвилини! І водієві спецавто навіть не потрібно виходити із кабіни. А от для евакуації автомобілів, що запарковані «ялинкою» або на тротуарі, потрібні евакуатори з маніпуляторами. Такі теж працюють у столиці. За допомогою спецтехніки, наприклад, 13 січня інспекція встановила новий рекорд. За дві зміни інспектори служби евакуювали 104 автомобілі порушників. Робота у дві зміни - це нова практика в столиці. Перша зміна працює з 8:00 до 16-ої години. Друга - з 16:00 до 23-ої. Невдовзі, зі збільшенням штату працівників інспекції, плануємо запустити ще й третю зміну - нічну. Сьогодні в інспекції працюють близько 30 спеціалістів. Місто підписало договори на послуги з евакуації з п’ятьма компаніями. Дві з них - комунальні підприємства, три - приватні компанії. В середньому на вулицях столиці сьогодні працюють близько 22-х евакуаторів. Разом з Головним управлінням Національної поліції в місті Києві ми шукаємо можливість облаштувати штрафмайданчик недалеко від центру міста. Це дозволить скоротити час рейсу евакуаторів і, відповідно, відкриє можливість для інспекції з паркування працювати на нових локаціях. Вже сьогодні інспекція поступово розпочинає роботу на лівому березі. Зокрема, інспектори вже працюють на Березняках. Розширять «географію» очищення вулиць від недбало припаркованих автівок і на правому березі міста. - На черзі території біля станцій метро «Академмістечко» і «Житомирська».

Geplaatst door Кличко - мер op Dinsdag 14 januari 2020

«В Торонто парковка в центрі міста від 10 доларів за годину. Люди паркуються на парковках і не засмічують вулиці машинами. Може комусь і дорого, але для всіх закон один. Якщо не можеш оплатити парковку, то нехер їздити на машині. Катайся в метро! Перш ніж говорити, що в Києві все не так, то поживіть в інших містах світу. Мало ви, люди, знаєте! Дуже мало про те, які закони і як вони працюють в інших країнах!», - наголошують небайдужі містяни.

«Віталя!!! Аууу, проснись! Ти взагалі в нормі? В твоєму місті рвуть труби з кип'ятком, а ти все про евакуацію, про який нах... лад йдеться? Напиши бляха в себе хоч декілька слів співчуття людям які вчора постраждали, які вчора пережили страх.... Ти взагалі виздоровів? Чи ще святкуємо?», - обурюються інші.

Скрін Facebook

Нагадаємо, у мерії Києва вже прокоментували ситуацію із аварією на Либідській. У Кличка пообіцяли, що всім постраждалим будуть відшкодовувати збитки, але про суми говорити поки рано. Воду і гарячу воду мешканцям району не відключали.

Як повідомляв портал Знай.uа у Деснянському районі Києва на вулиці Оноре де Бальзака, стався конфлікт зі стріляниною. В результаті постраждав киянин.

Також портал Знай.uа писав, що в одному з районів столиці сантехніки знайшли трьох мертвих чоловіків, які знаходилися в підвалі багатоповерхівки.