Кияни та гості столиці радіють поверненню на постійне «проживання» у скверику по вулиці Рейтарській легендарного «Їжачка в тумані». Скульптуру встановили на колишньому місці після реставрації. Про це повідомляє «Сьогодні».

За час відсутності Їжачка його скверик перетворився на екопарк. Тут додали нові лавочки, ліхтарі на сонячних батареях і урни. Крім того, у сквері з'явилося «дерево-хамелеон», яке будуть підсвічувати різними кольорами. Реставратори відновили скульптуру, замінивши всі керамічні частини – очі, носик, вузлик в лапках. Йому замазали тріщини, зробили нові лапи.

«Тепер Їжачок виглядає, як новий», - розповів скульптор і «батько» Костянтин Скритуцький, додавши, що все це казковий час малюк був у відпустці.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Їжачка в тумані повернули на звичне місце, Сьогодні

По дорозі в рідний сквер Їжачок встиг заглянути на Контрактову площу і помилуватися на знамените колесо огляду.

Нагадаємо, що скульптура «Їжачка в тумані» була встановлена в Києві в 2009 році. З тих пір її неодноразово псували вандали: у Їжачка крали вузлик, відпилювали лапки і ламали носик. Не дивлячись на всі неприємності, Їжачок продовжує радувати киян, залишаючись одним із символів міста.

Нагадаємо, що 25 грудня кияни пережили саму теплу ніч 139 років спостережень.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві впроваджують систему громадського транспорту електронний квиток.

Також портал Знай.uа писав, як працюватиме транспорт у новорічну ніч, повний розклад.