У Києві 4-річна дівчинка зазнала хімічного і токсичного опіку легень, граючись популярною сьогодні дитячою іграшкою - слаймом.

Подробиці розкривають журналісти ТСН.

В сюжеті йдеться, що дитина вдихнула шматочок слизу і на два тижні опинилася у реанімації. Медики поставили страшний діагноз - тяжке ураження легень, хімічний і токсичний опік.

Дитина отримала опік легень, скріншот відео

Яся почала кашляти, а коли лягала, то бухикання ставало нестерпним. Мама відвезла її на консультацію в "Охматдит", де жінці повідомили, що в бронхах у дівчинки знайшли схожу на клей речовину.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У родині думають, що причина - слайм. Це желеподібна субстанція з приємним запахом і привабливим кольором. Шматочок слизу, швидше за все, Яся запхала в ніс і тоді вдихнула. "Виявили велику кількість сторонніх тіл в бронхах обох легень. Врешті виявилося, що це слайм", - каже хірург дитячої лікарні "Охматдит" Ванда Милінецька.

Лікарі оніміли від побаченого, скріншот відео

Під загальним наркозом бронхи дівчинки чистили тричі. Частини хімічного слизу відшкрябували від бронхів. Яся два тижні провела в реанімації, нині дитина почувається краще.

Слайми - одна з найпопулярніших дитячих іграшок. Їх можна побачити в школах, садках, дитячих майданчиках. Дитячий психолог повязує таку популярність з антистрес-ефектом для дітей. “Воно розслаблює”, - каже жінка.

Вчитель хімії Олексій Головань каже, що тетраборат зовсім не підходить для дитячих ігор.

"Борна кислота або тетраборат за чотирьохбальною шкалою має токсичність "двійку" – це означає, що вона за тривалого контакту зі шкірою може викликати алергічні реакції. Якщо її спробувати на смак, може викликати і запаморочення", - пояснив хімік.

Іграшка виявилася зовсім не дитячою, скріншот відео

Злощасний слайм зараз переживає нову хвилю популярності, але гумка для дитячих рук відома з 76 року минулого століття. Коли слайми досліджували в Америці і Британії, то в деяких іграшках фіксували перевищення допустимої концентрації бору в чотири рази.

Виробники не зупиняються, а тому вже з'явилися слайми з трубочками, аби надувати бульбашки. При такіх іграх шанс вдихнути шматок токсичного слизу збільшується в рази.

Нагадуємо, у Києві помітили зачепера, який в грозу катався на даху тролейбуса.

Як повідомляв Знай.іа у Львові знайшли обгорілі тіла пари любителів селфі.

Також Знай.іа писав, підлітки на Львівщині піднялися на залізничну цистерну у пошуках пригод.