Як відомо, у Києві не можна використовувати феєрверки, салюти та інші піротехнічні вироби допоки триває війна на Донбасі. За таке рішення проголосувало 78 депутатів міської ради.

Наразі ж на сайті Київської міської ради повідомили, що запуск салютів та феєрверків також погано впливає в на здоров'я мешканців столиці. В першу чергу кияни потерпають від важких металів, які виділяються в повітря після запуску салютів, а потім потрапляють в дихальні органи. Це в свою чергу може призвести до проблем із диханням.

Салют, фото з вільних джерел
Салют, фото з вільних джерел

Також, як відзначається, в димі феєрверку знаходиться чимало дрібних частинок металу, а в залишках святкової піротехніки - частинки незгорілого палива і барвники, які вже потрапляють у землю, забруднюючи її. Окрім цього, підкреслюється, що під час запуску салютів потерпають і тварини. Так, собаки через вибухи знаходяться в першій стадії шоку і, тікаючи, можуть потрапити під автомобіль, а птиці через феєрверки можуть залишитися без гнізд.

Нагадаємо, що з 14 грудня у найбільшому історико-розважальному комплексі під Києвом проходить цикл святкових шоу-програм "Зимова казка" для дітей і дорослих, який включає також і Новорічну ніч 31 грудня.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, київської дітлахам влаштували чудовий сюрприз до Дня Святого Миколая.

Також портал Знай.ua писав, що у День святого Миколая вже за традицією на Софійській площі у Києві запалили головну ялинку країни.