У Києві в понеділок, 16 грудня, представили генеральний плану столиці, який передбачає будівництво двох нових ліній метро.

Київський метрополітен, Informator
Київський метрополітен, Informator

Про це повідомив глава комунальної організації "Інститут генерального плану міста Києва" Сергій Броневицький та розкрив подробиці грандіозного проекту.

"У генеральному плані передбачено значний розвиток транспортної інфраструктури, в тому числі розвиток швидкісного рейкового транспорту, продовження існуючих ліній метрополітену, будівництво нових ліній метрополітену: четвертої Подільсько-Вигурівської та перспективної п'ятої", - повідомив чиновник.

Броневицький підкреслив, що, окрім проекту нових ліній метро, в генплані передбачено збільшення площі парків та скверів на 2,3 тисячі гектарів і зменшення площі індустріальних підприємств до 5 тисяч гектарів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мер Києва Віталій Кличко у свою чергу додав, що генплан безстроковий, однак має оновлюватися кожні п'ять років. Громадські слухання та внесення пропозицій до проекту нового "обличчя" столиці стартують вже на початку 2020 року.

Кличко, фото - Главком
Кличко, фото - Главком

"Проект того, яким ми бачимо в подальшому вигляд і розвиток Києва, що представить сьогодні інститут генплану, - це своєрідна матриця. Далі, вже на початку наступного року, стартують громадські слухання та обговорення, за результатами яких до проекту внесуть корективи згідно з пропозиціями киян", - резюмував Кличко.

Після розгляду пропозицій і правок громадськості проєкт мають представити на містобудівній раді при департаменті містобудування та архітектури КМДА. Після цього має бути комплексна держекспертиза і далі його повинна затвердити Київрада.

Нагадаємо, Кличко пообіцяв киянам відкрити багатостраждальний Шулявський міст.

Також Знай.uа писав про те, що Кличко похапцем запустив швидкісний трамвай на Борщагівку, "втомився" слідом за мостами

Знай.uа писав повідомляв, що під Харковом міст може обвалитися у будь-яку хвилину.