Чиновники Віталія Кличка у Київській міській раді не змогли відповісти на запитання, для яких цілей були придбані через тендерні закупівлі 2 дороговартісних ноутбука MacBookPro на суму 79 тис. гривень і Dell Inspiron за ціною 44 тис. гривень.

Віталій Кличко - засідання Київради, фото КМДА
Віталій Кличко - засідання Київради, фото КМДА

Про це повідормляє видання Українські Новини.

Журналісти вирішили дізнатися, для яких цілей було придбано техніку і звернулися до Київради з відповідним інформаційним запитом.

У Кличка в свою чергу пояснили, що ці ноутбуки ще не надійшли у їх розпорядження.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"Станом на 5 грудня зазначені ноутбуки компанією, з якою укладено договір в листопаді 2019 року, не поставлено", - йдеться у відповіді на запит.

Журналісти уточнюють, що в серпні цього року Київрада оголосила тендер на закупівлю 2 ноутбуків, з очікуваної тендерної вартістю 130 тис. гривень. Переможцем тендеру виявилася компанія Товариство з обмеженою відповідальністю "Ай Він" (Київ).

У листопаді був укладений договір про постачання 2 ноутбуків. Так, Київрада закупив за 44,142 тис. гривень (з ПДВ) 17,3-дюймовий ноутбук Dell з процесором Intel Core i7 і системою Linux, а також в комплект йдуть програмне забезпечення Microsoft Windows Pro 10, сумка для ноутбука і миша. А також за 79,07 тис. гривень (з ПДВ) MacBook Pro з 15-дюймовим екраном, процесором Intel Core i7, 16 Gb пам'яті, також в комплекті є сумка для ноутбука і адаптер. Строк поставки товару - до 31 грудня.

Спершу переможцем тендеру став фізична особа-підприємець Віталій Шульц з пропозицією 110 тис. гривень за обидва ноутбука. Однак у Кличка відхилили дану пропозицію, оскільки учасник відмовився поставляти товар.

Нагадуэмо, Кличко пообіцяв киянам відкрити багатостраждальний Шулявський міст.

Також Знай.uа писав про те, що Кличко похапцем запустив швидкісний трамвай на Борщагівку, "втомився" слідом за мостами

Окрым того Знай.uа писав повідомляв, що під Харковом міст може обвалитися у будь-яку хвилину.