У Києві святкування Нового року продовжиться на Софійській і Контрактовій площах з 14 грудня до 19 січня.

Для киян і гостей столиці приготували круті концерти, народні розваги, фуд-корти, ярмарки та дві новорічні ялинки, відкриття яких відбудеться в день святого Миколая 19 грудня о 19:00. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

У цьому році дві святкові зони оформлять за тематикою різдвяної історії про Лускунчика на Софійській площі, де курсуватиме різдвяний експрес.

Також не забули і про українські традиції – кияни побачать стиль гончарства Полтавщини на Контрактовій площі, де відкриють резиденцію Святого Миколая.

Новий рік 2020
Новий рік 2020

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Головну ялинку країни запалять після святкового різдвяного параду о 17:00 біля Національної Опери України на Софійській площі.

У цьому році на ялинці буде 750 іграшок у вигляді цукерок і чотири кілометри гірлянд. Навколо святкового дерева розгорнеться восьмикінцева зірка з яскравих гірлянд.

"На Контрактовій площі облаштують різдвяне європейське містечко в українських традиціях: тематика цього року – Опішня або традиційне гончарство з розписом Полтавського краю. Стилізоване оформлення підтримають тематичною програмою. Крім того, тут запалять 19 грудня ялинку, прикрашену в етнічному опішнянському стилі", - розповів чиновник.

Новий рік у Києві
Новий рік у Києві

На Різдво 7 січня відбудеться хода звіздарів, виконання масової коляди, встановлення Дідуха і народні гуляння; щедрування напередодні Святого Василя, виступ фольклорних колективів. Щодня там можна буде покататися на стріт-арт ковзанці і гірках.

Нагадаємо, у Києві вже повним ходом йде підготовка до зимових святкувань.

Як повідомляв портал Знай.uа, на святкування Нового року команда Кличка витратить мільйони.

Також портал Знай.uа писав, що обов'язково має бути на святковому новорічному столі.