Київське метро продовжує переобладнуватися з урахуванням потреб маломобільних груп населення. Для таких людей скористатися метрополітеном досі – непосильне завдання, що вимагає особливих навичок. Щоб не перетворювати поїздку в метро для людей з інвалідністю в ігри на виживання, було ухвалено рішення переобладнати чотири станції. Про це повідомляє «Інформатор», посилаючись на тендери в системі держзакупівель Prozorro.

Як стало відомо, основні роботи з переобладнання станцій планують завершити до весни 2020 року. На все хочуть витратити понад 85 мільйонів гривень.

Зокрема, для ремонту станції метро «Лук'янівська» виділять 25,5 мільйонів гривень, для «Університету» — 19,4 мільйона гривень, для «Арсенальної» - 19,8 мільйонів гривень, а для «Сирцю» - майже 21 мільйон гривень.

Київське метро, Інформатор

За ці суми на станціях замінять всі таблички навігації, забезпечивши їх більшим шрифтом і написами шрифтом Брайля (для слабозорих).

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того, на виходах будуть встановлені нові, розширені, скляні двері з протиударного матеріалу. Підлогу станцій викладуть спеціальною тактильною плиткою.

Нагадаємо, українці висміяли нововведення в метро, регоче вся країна.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Київське метро отримає заповітний 4G.

Також портал "Знай.uа" писав, що в Україні скасують безкоштовний проїзд у транспорті.