Через недофінансування газорозподільної галузі і, як наслідок, низький рівень заробітної плати, в АТ «Київоблгаз» відбувається стрімкій відтік кадрів, що не дозволяє забезпечити безпеку газопостачання.

Про це повідомив голова правління компанії Дмитро Дронов, передають УкрФакти.

«Київоблгаз» обслуговує майже мільйон побутових споживачів природного газу та більше 8 тис. об’єктів юридичних осіб. Загальна протяжність газопроводів по області складає 45 тис. км. Ця складна система працює цілодобово на найвищому рівні, щоб забезпечувати безперебійне та безаварійне газопостачання» – зазначив він.

За словами голови правління «Київоблгазу», на Київщині працюють 50 бригад аварійно-диспетчерської служби, які цілодобово в режимі нон-стоп реагують на аварійні ситуації.

«Тільки з початку року на лінію АДС надійшло понад 50 тис. викликів. І на кожен ми зреагували вчасно», – розповів Дронов.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Але, за його словами, існують питання безпеки, які не залежать від системної роботи структурних підрозділів компанії та мають вирішуватися на державному рівні.

Так, через відсутність належного фінансування з кожним роком стан газопроводів погіршується. На сьогодні чверть із них підлягає заміні та ще така ж частина потребує ремонту. Діючий тариф на розподіл газу покриває лише 26% таких потреб.

«Відбувається стрімкій відтік кадрів. Якщо нічого не змінювати, постає величезний ризик безпеки газопостачання. Аби не призвести до критичного стану регуляторному органу, НКРЕКП, необхідно затвердити газорозподільним компаніям економічно обґрунтований тариф, щоб забезпечити достойний рівень заробітної плати та необхідні умови праці. І нова влада повинна підтримати дане рішення» – наголосив голова правління компанії.

У «Київоблгазі» також пояснили, с чого складається тариф на природний газ.

Так, 10% від вартості газу, яку сплачує споживач, отримує газорозподільна компанія.

Найбільша частина – 85% надходить до НАК «Нафтогаз Україна».

Ще 5% отримують постачальник та «Укртрансгаз».

«Очевидно, що цей невеликий відсоток, який отримує «Київоблгаз», не покриває реальних потреб для безпечного газопостачання. Ми сподіваємося, що наші клієнти зрозуміють масштаб проблеми та підтримають нас задля нашої з вами безпеки. Адже, у разі відсутності швидкої реакції з боку влади, є великий ризик фатальних наслідків» – резюмував Дмитро Дронов.