У вівторок, 12 листопада, Київська міська рада підтримала нові правила допустимої поведінки у столичному метрополітені. Про це йдеться на офіційному сайті Київради.

На думку депутатів, стара версія правил, яка не змінювалася з 1995 року, морально застаріла та не відповідає вимогам сьогодення. Тому перелік вимог до пасажирів було вирішено переглянути. «За» відповідне рішення проголосували 62 депутата.

Київська міська рада, фото: КМДА

Відтепер у Київському метрополітені заборонено просити подаяння, самовільно розміщувати рекламу чи політичну агітацію, займатися підприємницькою діяльністю, голосно програвати музику чи виконувати її за допомогою музичних інструментів. Ніяких масових заходів, як то флешмоби чи агітація, також проводити не можна.

Брати із собою собаку у метро дозволено лише людям, які мають вади зору. Пес-поводир повинен бути із ошийником, у наморднику, зі спеціальним посвідченням, а також пройти попередній тренінг у метрополітені.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Для перевезення спортивного спорядження: лиж, санчат, ковзанів, велосипедів і такого іншого, мають бути спеціальні чохли. Так само треба перевозити садовий інвентар, саджанці, риболовне приладдя. Кататися на роликових ковзанах, скейтбордах чи самокатах у метро також не можна.

Що стосується самих пасажирів, то вони мають виглядати охайно, бути в чистому одязі. Людям, які одягнені лише частково, босі або ж у самій спідній білизні, користуватися метрополітеном не дозволять.

Нагадаємо, що у Києві може зникнути популярна станція метро.

Як повідомляв портал Знай.uа, Puma і Ader Error зняли в Києві захоплюючий ролик з українськими моделями.

Також портал Знай.uа писав, що на бульварі Верховної Ради в Дніпровському районі Києва цвітуть сакури, чим викликають подив і захоплення у городян, які вже готуються до зими.