У вівторок, 29 жовтня, в Києві на бульварі Тараса Шевченка встановили нову скульптуру. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Слід зазначити, що раніше на цьому місці була скульптура у вигляді синьої руки, яка символізувала дружбу народів. Вона прикрашає різні міста тимчасово – згодом рука вирушила в Миколаїв. Потім біля порожнього постаменту, на якому колись стояв Ленін, встановлювали триметрову крижану рись. Скульптура символізувала швидке вимирання хижих тварин. А ось нова скульптура, яка з'явилася у вівторок, називається "Протистояння".

"Скульптура "Протистояння" – це спроба оформити у візуальний образ відчуття внутрішньої напруги, конфлікту, нестримної сили, що не піддається контролю розуму. Головним важелем у житті завжди залишається щось, що вище навіть пам'яті. Таким важелем, який утримує на поверхні, є усвідомлення себе вільним", – заявила директор департаменту культури Діана Попова.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Сьогодні на бульварі Тараса Шевченка відбулося урочисте відкриття нової скульптури, яка символізує ідею протистояння та...

Geplaatst door Київська міська державна адміністрація - КМДА op Dinsdag 29 oktober 2019

Нова скульптура є проектом-переможцем українського скульптора Олексія Золотарьова в конкурсі від Українського кризового медіа-центру для експозиції "Ціна свободи". За словами авторів, місце вибрали не випадково - колишня фігура характеризувала тоталітарне минуле, на сьогоднішній день – це вільне майбутнє.

Нагадаємо, що на Івано-Франківщині планують відкриття Парку льодовикового періоду. Відкриття заплановане в селі Старуня, 26 жовтня в рамках фестивалю "ТопиариАрт-Раут".

Як повідомляв портал Знай.ua, скульптуру дніпровського майстри показали на одній з найбільших міжнародних виставок в Сіднеї.

Також портал Знай.ua писав, що місце на бульварі Тараса Шевченка, де колись стояв пам'ятник Володимиру Леніну, перетворилася на майданчик для художніх інсталяцій. На цей раз його займає крижана скульптура.