Стало відомо, що у Києві відкрилася унікальна виставка Body Worlds (Всесвіт тіла). Вперше її показали світові ще в 1995 році у Токіо. Вона цілком складається зі справжніх експонатів: це тіла, частини тіл, тканини і внутрішні органи людей, які збереглися завдяки унікальному методу бальзамування тіл — пластинації.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Даний метод винайшов у 1977-му німецький анатом Гюнтер фон Гагенс. Саме він придумав обробляти тіла особливим чином: вода і жир, які залишаються в тілі людини після смерті, замінюються спеціальним пластиком, в результаті чого процеси розкладання припиняються.

"Виставка, яку ви тут бачите, називається Цикл життя і присвячена тому, що відбувається з нами від моменту зачаття до часу, коли організм починає старіти. Вікові зміни супроводжують нас протягом усього життя. На жаль, ми не можемо їх попередити, проте можемо ставитися до свого тіла більш дбайливо, вести здоровий спосіб життя", — розповідає доктор Анджеліна Уоллс, креативний куратор виставки, директор Інституту пластинації в німецькому Гейдельберзі і дружина Гагенса.

Експозицію відкривають стенди, які розповідають про процес зародження нового життя. Далі кожен наступний стенд і зал наочно демонструють, як впливають на наше тіло природні вікові зміни. Можна побачити, як виглядають ракові клітини, інсульт, хвороба Альцгеймера наочно.

Слід зазначити, що подібну виставку вже демонстрували у Києві в 2012 році. Однак організовували її зовсім інші люди, загальна концепція також була іншою.

"Це був абсолютно інший меседж, абсолютно інша подача, інше все. Те, що ви побачите тут, кардинально відрізняється. Ця виставка — оригінальні експонати, і вона демонструється в Україні вперше", - поділився генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін.

Пожертвувати своє тіло для такої виставки може кожен. Одна з головних умов — щоб після смерті тіло збереглося максимально цілим. На даний момент у Інституту пластинації вже є контакти близько 18 тисяч потенційних донорів.

"У нас є велика картотека, де зберігаються всі особисті справи, документи наших донорів. Звичайно ж, ми знаємо, хто ці люди. Але ніколи не зраджуємо розголошувати таку інформацію. Багато з людей, чиї тіла ви сьогодні бачите як частина наших експозицій, при житті відвідували виставки, виходили звідти натхненними, вирішували, що і вони хотіли б стати частиною цього", — розповідає Анджеліна Уоллс.

Сам Гагенс останнім часом рідко відвідує публічні заходи в інших країнах у зв'язку зі станом здоров'я. Він також заповів своє тіло свого проекту. У заповіті Гагенса є одна важлива деталь: процедуру повинна зробити його дружина.

"Гюнтер фон Гагенс витратив на це дуже багато ресурсів і часу, і сил, і грошей. У нього пішло близько двадцяти років роботи, перш ніж він зміг представити результати широкій публіці так, як їх зараз бачите ви. Звичайно ж, він вважає, що такий крок буде логічним завершенням справи всього його життя", — розповіла Анджеліна Уоллс.

Також зазначається, що виставка Body Worlds — Всесвіт Тіла триватиме до 31 жовтня. Подивитися її можна в павільйоні № 4 на території ВДНГ.

Нагадаємо, що у Київ вперше привезуть унікальну виставку людських тел.

Як повідомляв портал Знай.ua, відомо розклад програм Ukrainian Fashion Week SS 2020.

Також портал Знай.ua писав, що виставка Body Worlds шокувала глядачів по всьому світу.