Депутати Верховної Ради VIII скликання звернулися до Конституційного суду за офіційним тлумаченням положень Конституції про місцеве самоврядування і державної влади в Києві.

Про це повідомляє прес-служба мера Києва.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відомо, що депутати посилаються на рішення КСУ від 2003 року, за яким обраний мер Києва повинен бути призначений головою КМДА.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

На думку авторів, розділення посад мера і голови КМДА призведе до позбавлення столиці місцевого самоврядування. Вони також наполягають на тому, що "на законодавчому рівні майже неможливо здійснити ефективний розподіл повноважень між законодавчими і виконавчими органами столичної влади та їх керівниками".

Також КСУ просять "раз і назавжди" вирішити питання про київського мера і главу КМДА.

Нагадаємо, що після гучної заяви Володимира Зеленського про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА пішла ціла низка заяв мера Києва.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Кабінет міністрів України проведе засідання, на якому буде розглянуто питання про звільнення Кличко.

Також портал "Знай.uа" писав, що мер Києва Віталій Кличко сказав, що на наступних виборах знову буде балотуватися на цю посаду.