Голосіївському району Києва загрожує техногенна аварія.

Про це повідомляє еколог, працівник НПП Голосіївський Олександр Соколенко на своїй сторінці у Facebook.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За його словами, на озері Дідорівці вода зруйнувала дренажний колодязь та швидко розмиває земляну дамбу. Є ризик прориву дамби, внаслідок чого сельовий потік завдасть біди, зокрема, мешканцям Китаєвого та Мишоловки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також еколог зазначив, що у КМДА не звертають на це уваги і посилаються на те, що в озера немає балансоутримувача. Вони лише прислали вантажівку з піском і поїхали.

Олександр Соколенко підкреслив, що на місці немає ані кваліфікованих спеціалістів, ані працівників ДСНС.

Нагадаємо, що на киян очікують триденні масштабні заходи, пов’язані з відпрацюванням дій під час масових аварійних ситуацій – від затоплень до знаходження отруйних хімічних речовин.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", українці з жахом спостерігають за наслідками хімічної аварії, яка трапилася в Армянську. Крім того, в мережі з'явилися фото, на яких видно загиблу природу і мертвих тварин.

Також портал "Знай.ua" писав, що з 2013 по 2017 роки кількість аварійних зупинок атомних енергоблоків стрімко зросла.