Останнім часом саме станції столичної підземки стають місцем гучних подій. Слідом за виловлюванням хлопців до рядів армії, активізувалися підпільні спекулянти, які примудряються підзаробити, безпосередньо, на "підземній валюті". Де їх можна зустріти та що робити, аби не потрапити на їхній гачок, дізнавалися Знай.ua.

По 12 гривень за жетон

Вічний штовханина та невгамовний потік людей – це звична картина біля станції метро "Вокзальна". Тож саме тут невідомі і розпочали свій "бізнес".

"Зранку та ввечері тут страшенні черги – доводиться витрачати по 20 хвилин, аби потрапити до кас. Я вже не раз чув у натовпі крики "Жетони! Жетони!" і бачив, як люди виходили із загальної черги і йшли на голос. Дехто потім повертався зі скаргами на дорожнечу – як виявилося, ці розумники беруть по 12 гривень за жетон", – ділиться з нами мешканець Солом'янського району Дмитро Нагорний.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Підземних бізнесменів" бачили й інші пасажири метрополітену. Проте, місце їхньої діяльності залишається незмінним.

"Щоранку я їжджу на швидкісному трамваї і на "Вокзальній" сідаю на метро. Вже два рази я якось натикалася на чоловіків, які пропонують жетони біля входу в метро. Дуже голосно вони не кричать, а оголошують, ходячи між людьми – напевно, щоб не попастися", – говорить Надія Донашук, що мешкає на Борщагівці.

Офіційні каси та попередження по гучномовцю

На появу спекулянтів відреагували і в керівництві столичної підземки.

"Ми закликаємо купувати виключно в офіційних касах, бо це – невідомо, що за люди, невідомо, що вони вам пропонують. А що ми бачимо на "Вокзальній"? Щоранку перед відкриттям станції люди, які приїжджають на електричках, масово стають один за одним в чергу", – зазначає прес-секретар КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон.

Проте, є ще один спосіб захисту від "жетонних бізнесменів".

"Аби не потрапити на гачок перекупників, слід змінити засіб оплати. Вже більшість з наших пасажирів це зробили – близько 70 % віддають перевагу електронному способу. Для цього є картка метро, є Kyiv Smart Card, де можна записати до 50 поїздок зі знижкою до 6, 5 грн. Також є безконтактна банківська картка. Я закликаю людей не стояти в чергах, а користуватися цими картками – при цьому, всі турнікети і місця для поповнення електронних квитків завжди вільні", – підкреслює речниця КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон.

Як відзначила прес-секретар київської підземки, аби привернути до цього увагу пасажирів, на станції "Вокзальна" відповідну роз’яснювальну інформацію почали передавати гучномовцем.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що розпіарена Кличком транспортна тема виявилася оманою: запчастини з Росії, корупційні схеми та сховище "скелетів".

Також Знай.ua повідомляв, що знищену алею каштанів на Хрещатику відновлювати не збираються: на "зелених" тендерах відмили сотні мільйонів.