Противники Маршу Рівності-2019 у Києві увірвались у колону і почали бійку. Про це повідомляє кореспондент Знай.ua.

Відомо про 9 затриманих осіб, які планували провокації.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції Києва, у Києві поліцейські затримали 9 осіб, які планували провокації на Марші рівності. У затриманих вилучили знаряддя для підготовки провокацій. Правопорушників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомо, що їхній вік – від 18 до 48 років, пише Громадське.

"Розпочате кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст.14 (готування до злочину), ч.4 ст.296 (хуліганство з використанням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень)", – ідеться у повідомленні. Зазначається, що зловмисникам загрожує від трьох до семи років ув’язнення.

Нагадаємо, що з 16 по 23 червня у Києві пройде ЛГБТ-подія Київпрайд, яке завершиться Маршем Рівності.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua" , у Києві з 16 по 23 червня пройде найбільша в Україні ЛГБТ подія.

Також портал "Знай.ua" писав, що організатори Маршу рівності в захист прав ЛГБТ-спільноти запросили президента України Володимира Зеленського приєднатися до їх заходу.