Кияни схвильовані тим, що з настанням літа і спеки в Днепрі з'явилося багато синьо-зелених водоростей.

Про це повідомляє портал "Сегодня"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Кажуть, вони утворюються через використання миючих засобів із фосфатами. Чи не небезпечно пити воду, яку нам постачає водоканал і як її очищають?" — написала в мережі киянка Ольга Решетнікова.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Гендиректор "Київводоканалу" Дмитро Новицький підкреслив, що цвітіння водоростей — це щорічний природний процес, він починається через підвищення температури повітря.

"Всі ці фактори враховуються нашими технологічними процесами при заборі води. Тому ніякої загрози для якісного питного постачання для киян немає. Вода, яку отримують мешканці столиці в кранах, абсолютно відповідає всім державним нормам і вимогам. Пити її безпечно! До речі, контроль за якістю здійснюється трьома нашими лабораторіями. Кожен день відбираємо близько 1000 проб води, які аналізуються за хімічними, бактеріологічними та гідробіологічними показниками. Вода, що подається споживачам, проходить підготовку на очисних спорудах Деснянської та Дніпровської водозабірних станцій", – додав Дмитро Новицький.

Нагадаємо, що одеський морський порт заполонили водорості, які моторошно пахнуть. Акваторію порту і морвокзалу заволокло водоростями, які поширюють сильний неприємний запах.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", спалахи розмноження синьо-зелених водоростей у прибережній зоні Чорного моря може свідчити те, що навколишнє середовище в небезпеці через біологічний баланс, який викликаний забрудненням водойм.

Також портал "Знай.uа" писав, що у мережі показали шокуючі фото анексованого Криму, на яких можна побачити наслідки екологічної катастрофи в Армянську.