Про це на Facebook написав експерт в галузі містобудування, член-кореспондент Української академії архітектури Віктор Глеба.

З перших днів свого перебування на посаді голови КМДА, Віталій Кличко зі своїм другом Дмитром Білоцерковцем зайнялись...

Geplaatst door Глеба Віктор op Dinsdag 4 augustus 2020

“З перших днів свого перебування на посаді голови КМДА, Віталій Кличко та Дмитро Білоцерковець зайнялись бізнесом на кіосках. Кіоски підприємців вони зносили, а на їх місце ставили свої. Так, наприклад, "Київхліб" розмістився на тих місцях, де роками підприємці торгували згідно наданих законних документів. Але найбільшою МАФовою аферою мера стали ЗУПИНКОВІ КОМПЛЕКСИ: 1. Прикриваючись бюджетними програмами, Кличко розмістив свої кіоски в нових зупинкових комплексах. 2. Департамент Містобудування і архітектури КМДА, в особі Горбача, погодив розміщення торгових точок на інженерних мережах, з порушенням будівельних норм та правил благоустрою. 3. Під особистим патронатом Кличка-мера і його МАФової руки Білоцерковця проведено фіктивний конкурс в інтересах крупних гравців торгових тимчасових споруд: На конкурс виставлено 994 зупинки (28 лотів), із яких половина ввійшла в три мега-лоти, де зібрані найбільш комерційно привабливі зупинки”, - розповів Глеба.

На його переконання, підготовка умов конкурсу та прийняття рішення про його проведення проводились кулуарно, без публічних обговорень, без залучення громадськості та зацікавлених сторін. Крім того, при підготовці зазначеного конкурсу відповідальні підрозділи Київської міської державної адміністрації не врахували інтереси представників малого та середнього бізнесу і прийняли рішення демонтувати 872 зупинкових комплекси існуючих інвесторів.

Популярные статьи сейчас
За просроченные коммунальные платежки могут забрать половину пенсии: как еще накажут должников "Нафтогаз" дал 9 дней: что нужно сделать даже если газ не потребляете Готовьте кошельки: украинцам через считанные дни повысят тарифы на коммуналку, что подорожает 3G в Украине больше не будет: к чему готовят мобильные операторы
Показать еще

Також Віктор Глеба навів думки інших експертів та учасників ринку з приводу проведення Кличком фіктивного конкурсу.

За його словами, на прес-конференції, яка пройшла 16 січня 2018 р. в УНІАН, Сергій Корнієвський,Президент Асоціації «Спілка інвесторів транспортної інфраструктури міста Києва», розповів, що на пропозицію призупинити проведення конкурсу та провести переговори щодо врегулювання даного питання з існуючими власниками зупинкових комплексів Київська міська державна адміністрація не реагує. На його думку, дії структурних підрозділів КМДА, відповідальних за організацію і проведення конкурсу, порушують права підприємців. Представники малого бізнесу не в змозі профінансувати запропоновані мега-лоти, які заявлені на конкурсі.

А Сергій Доротич, голова Громадської ради при Державній регуляторній службі, відмітив, що перелік лотів дивно сформований: «Зазначене рішення було прийнято, на наше переконання, на користь певних третіх осіб. Такі рішення вбивають інвестиційний потенціал міста Києва. У інвестора немає ніякої впевненості, що правила не змінять у майбутньому».

У коментарях до свого допису Глеба пообіцяв глибше розслідувати діяльність Віталія Кличко з незаконного розміщення МАФів.

“Особисто Кличко та його друг Поворозник провернули аферу з розміщенням торгових точок "любих друзів" мера з облаштуванням зупинок за рахунок бюджетних програм оновлення і благоустрою. Ми починаємо розслідування про МАФіозну складову роботи КМДА”, - заявив експерт.

https://www.facebook.com/victor.gleba/posts/3394480340615233?comment_id=3394490260614241