А от ще в липні міський очільник Кличко анонсував пілотний проект із роздільного збору сміття. Чи будуть такі ініціативи конвертовані в позитивний результат для екології міста, розповів очільник київської міської організації партії Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

«Екологічна ситуація в місті з установкою пару контейнерів з надписом «для пластику» не змінилась. В липні їх встановили 100, а що таке сотня контейнерів для такого мегаполіса, як Київ? Тут проживають не лише кияни, а й гості, туристи, заробітчани. Це тонни сміття. 100 контейнерів – це смішно. До того ж кияни не одноразово повідомляли, що часто сміття з них забирає та ж машина, що й всі інші відходи.»

Політик проаналізував екологічну діяльність столичного очільника протягом 5 років.

«На посаді Кличко з 2014 року. За цей час якісно не реалізовано жодної екологічної програми. Мешканці лівого берега досі задихаються від задушливих запахів, рівень забруднення повітря лякає, якщо не хочете потрапити до «інфекційної», воду з крану та бюветів краще не вживати. Цю подію зі сміттєвими баками більше, ніж цирком за бюджетні гроші назвати не можна.»

Олександр Федоренко пояснив чому Кличку має бути соромно.

Популярные статьи сейчас
Повремените с покупками: выплаты пенсий задержат Украинцы могут остаться без отопления и горячей воды: коммунальщики предупредили о рисках Астролог увидел в мае "беду" для Украины Школы теперь ждут массовые проверки: родители добились своего
Показать еще

«За 5 років Кличко так і не спромігся побудувати нормальний сміттєпереробний завод, але з Микитасем забудували все місто. Ми постійно чуємо розповіді про нестачу кошті і одночасно спостерігаємо витрати на пішохідні мости, гулянки в центрі міста, а тепер ще й ноут-буки за 100 тис. грн. Якщо в столиці й сортують сміття, то це або небайдужі кияни, або безхатченки. Владі до цього діла нема, вони більше сьогодні переймаються як втриматись на посадах. Я вважаю, що за цю «розігнану» новину про 400 контейнерів за 5 років Кличку має бути соромно.»