Стало відомо, що столична влада планує залучити кошти ЄБРР для реконструкції тепломереж в Києві. В повідомленні КМДА зазначено, що на цю діяльність установа може виділити до 140 млн євро, а це майже 4 млрд грн за ставкою не вище 6% річних за умови надання містом фінансових гарантій.

Таке рішення столичної влади прокоментував голова Київської міської організації політичної партії Громадський рух "Рідна країна" Олександр Федоренко, пише видання "Рідна країна".

"Я думаю, киянам хотілося б почути не тільки про унікальну здатність міських очільників позичати гроші і змушувати киян їх віддавати. Перш за все, хотілося б знати, чому влада не відзвітувала про те, що вона зробила для того, щоб гроші в кредит не брати? Також цікаво, які місто збирається надавати фінансові гарантії, іншими словами, що понесе в заставу."

Політик висловив здивування, адже на його думку, кредит – не дуже вигідне рішення для киян.

"Найбільше дивує наступне. Громадський рух "Рідна країна" раніше готував матеріал про марнославство столичних очільників. Так от, влада нафінасувала комунальні ЗМІ, в яких хвалять Кличка й команду, на 105,69 млн грн.
Пішохідний міст довжиною 222 метри обійдеться бюджету не менше, як 260 млн грн.
Флагшток Державного прапора 47,5 млн грн.
Оформлення Києва до Ліги Чемпіонів – 25 млн грн.
В’їзні знаки на околицях міста – 9,47 млн грн.
Все це – речі без яких кияни могли б обійтися, адже вони ніяк не впливають на добробут чи комфорт. Коштували ці "задоволення" місту в майже півмільярда бюджетних гривень, а це вже 12,5% суми, яку зібрались позичати.
Виходить, замість того, щоб правильно і з розумом витрачати кошти, влада столиці одягає додаткове ярмо кредитів на мешканців міста. Наче нам мало тих, що вже набрав Порошенко."

Популярные статьи сейчас
Должны появиться без повестки: кого ждут в ТЦК с 1 апреля Погода несет безумную жару: прогноз на ближайшие дни Готовьте кошельки: украинцам через считанные дни повысят тарифы на коммуналку, что подорожает Вместо отключения - ежедневная пеня: коммунальщики предупредили должников
Показать еще