Основні причини відмови прості: або у людини є інший захист в іншій країні, або вона просто не має права на статус S. Державний секретаріат з питань міграції (SEM) розповів, що зараз процедури стали складнішими, тому дедалі більше заявок відхиляють.

Цікаво, що SEM навіть скасував статус S у 104 випадках. Це сталося через те, що деякі люди шахраювали, щоб отримати тимчасовий захист, або вчиняли правопорушення. Також відмовляли тим, хто поїхав назад в Україну чи жив у іншій країні.

Швейцарія, фото 1+1
Швейцарія, фото 1+1

Станом на 31 липня понад 66 тисяч українців мають статус S. Водночас, тимчасовий захист закінчився у 26 тисячах випадків.

Цей статус було введено 12 березня 2022 року після початку війни. Він дозволяє українцям швидко отримати право на проживання у Швейцарії, працювати і не проходити звичайну процедуру надання притулку. Наразі він доступний лише для українців і продовжений до березня 2025 року.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Для багатьох українців, які тікають від війни, Швейцарія стала місцем, де вони можуть знайти безпеку і можливості для нового життя. Проте не всім щастить. Важливо розуміти, що наявність альтернативного захисту в іншій країні або відсутність підстав для статусу можуть стати причинами відмови.

Якщо ви отримали відмову, важливо дізнатися про причини. Можливо, варто звернутися до юриста або організації, що допомагають біженцям.

Нагадаємо, Болгарія приємно здивувала українців: які привілегії на них чекають

Раніше ми розповідали, що Фінляндія змінює правила для біженців: що варто знати українцям з 1 вересня

Також вас може зацікавити: Чехія розкриває обійми українцям: хто зможе залишитись в країні на постійній основі