За останні кілька років уряд зробив багато кроків, щоб громадянам було простіше та швидше отримувати житлові субсидії та пільги. Тепер все можна зробити онлайн і більше не потрібно стояти в чергах.

З 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд почав адмініструвати житлові субсидії та пільги. Все стало набагато простіше: потрібно лише подати спрощену заяву, а співробітники Пенсійного фонду самі зберуть усі необхідні дані з офіційних джерел.

Це скоротило час, який сім'я витрачає на оформлення допомоги, і зробило процес подання заяви максимально автоматизованою.

ОСББ в Черкасах, скріншот: Instagram
ОСББ в Черкасах, скріншот: Instagram

Популярні новини зараз
Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

На порталі електронних послуг ПФУ було створено електронні кабінети для постачальників житлово-комунальних послуг, у тому числі для ОСББ (об'єднань співвласників багатоквартирних будинків). Це дозволяє державі швидко обмінюватися інформацією з комунальними службами та призначати субсидії.

Проте не всі ОСББ та комунальні служби надають Пенсійному фонду необхідну інформацію. Через це мешканці таких будинків можуть не отримати належні їм субсидії та пільги. Пенсійний фонд не зможе призначити виплати, якщо він не має всієї потрібної інформації.

ОСББ в Черкасах, скріншот: Instagram
ОСББ в Черкасах, скріншот: Instagram

На вебпорталі електронних послуг ПФУ успішно працює Електронний кабінет керуючих, об'єднань та комунальних служб. Цей сервіс дозволяє дистанційно та з мінімальними витратами часу надавати ПФУ необхідну інформацію. Весь процес обробки даних автоматизований, що дозволяє швидко приймати рішення та нараховувати виплати.

Нагадаємо, у українців допоможуть заплатити за оренду житла: що вигадали депутати

Раніше ми писали про "індексацію" у зворотний бік: кому з пенсіонерів можуть знизити виплати на 20%

Крім того, Знай.ua повідомляв, Пенсійний фонд почне виплачувати нові види допомоги: хто отримає