Пенсійний фонд розпочне виплачувати українцям нові види матеріальної допомоги. Хто може розраховувати на підтримку, йдеться у повідомленні пресслужби відомства у соцмережі facebook.

Починаючи з 1 липня 2024 року Пенсійний фонд отримує повноваження призначати та нараховувати нові види виплат деяким категоріям громадян. До цього таку допомогу надавали органи соціального захисту населення.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"З 1 липня цього року Пенсійний фонд України отримав повноваження призначати та здійснювати виплати деяким категоріям осіб, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, або працюють у спеціальних умовах", - йдеться у повідомленні.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах
Показати ще

Які виплати здійснюватиме ПФУ:

  • одноразова грошова виплата громадянам, які отримали звання Герой України за вчинення видатного вчинку;
  • довічна грошова допомога учасникам бойових дій у період Другої світової війни, а також особам, яким призначено довічні державні стипендії за особливі заслуги перед Батьківщиною;
  • довічні виплати громадянам України, які рятували євреїв під час Голокосту у роки Другої світової війни;
  • одноразову допомогу членам сімей громадян, які померли внаслідок травм, отриманих у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, переоформлення субсидії: чи потрібно звертатися до органів ПФУ через подорожчання комуналки.

Також наш портал інформував, влітку українці можуть втратити законні пенсії: список документів, які важливо показати у ПФУ.

Крім того, ми писали, чекаємо ще три роки? Українським пенсіонерам показали, як і коли зміняться виплати.