В Україні найближчим часом не очікується чергового підвищення цін на електроенергію. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, тариф на світло залишатиметься незмінним до 1 травня 2025 року.

Міністр енергетики Герман Галущенко у відповіді на запит народного депутата Олексія Кучеренка пояснив, що відповідно до Постанови №632, ціна на електричну енергію для побутових споживачів затверджена до 30 квітня 2025 року. Це означає, що до закінчення осінньо-зимового періоду 2024-2025 років тарифи залишатимуться незмінними.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Галущенко також зазначив кілька факторів, які призвели до зростання фактичної повної собівартості електроенергії з 2019 до 2024 року:

  • Суттєве зниження відпуску електроенергії через окупацію Російською Федерацією Запорізької АЕС.
  • Значне збільшення вартості ядерного палива та інших витратних матеріалів, які закуповуються за кордоном.
  • Переоцінка активів компаній енергетичного сектору.
  • Вплив інфляційних процесів та збільшення курсу іноземної валюти.

Ці чинники суттєво вплинули на економіку енергетичного сектору, але тарифи для населення залишатимуться стабільними до визначеного терміну.

Популярні новини зараз
Скасування пенсій на карту: хто та чому з літніх українців залишиться без виплат У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах Пенсіонерів обкладають величезними штрафами: за що доведеться віддати останні копійки Дарина Фрейн розповіла, що чекає на Україну – НАТО, ЄС чи щось інше та потужніше
Показати ще

Таким чином, українські споживачі можуть бути спокійними щодо тарифів на електроенергію до травня 2025 року. Міністерство енергетики запевняє, що перегляду цін найближчим часом не буде, що дозволить уникнути додаткових фінансових навантажень на громадян у цей період.

Нагадаємо, Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів

Раніше ми розповідали, що Не всі платитимуть 4,32 грн за кВт: яким буде тариф на електроенергію у зимовий період

Також, "Маємо непогані шанси": в "Укренерго" розповіли, коли можуть припинитися відключення світла