Ситуація в українській енергосистемі поступово покращуватиметься і згодом будуть шанси зовсім уникати графіків відключень. Про це голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів в інтерв'ю "Українській правді".

Після спаду спеки в Україні навантаження на енергосистему знизиться, а водночас зростатиме рівень генерації. Вже наприкінці липня графіки відключень можуть стати менш жорсткими.

Енергетика. Фото: скрін youtube
Енергетика. Фото: скрін youtube

"Вона не покращиться магічним чином за одну добу чи одну годину. Але вона поступово покращуватиметься, і ми з вами спостерігатимемо тренд з поліпшення з кінця липня", - зазначив Володимир Кудрицький.

Ситуація продовжить покращуватися і в серпні, а вже в перші місяці осені не виключено, що графіки відключень стануть мінімальними або зовсім будуть скасовані.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Відключення світла, фото: Знай.ua
Відключення світла, фото: Знай.ua

"В серпні ситуація буде ще трохи кращою. І у вересні-жовтні навіть маємо непогані шанси уникати відключень. Принаймні, таких масованих і повторюваних, як ми маємо в липні", - прогнозує голова "Укренерго".

Володимир Кудрицький закликав українців зовсім небагато потерпіти і відключень ставатиме менше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Потрібно готуватися до різних сценаріїв": як працюватимуть котельні в умовах енергокризи.

Також наш портал інформував, "Ви проїли гроші": кожній квартирі тепер цинічно пропонують заплатити по 4 тисячі доларів, щоб бути зі світлом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці не можуть скористатися перевагами двозонних лічильників: чому немає обіцяної економії.