До кінця квітня 2025 року в Україні не планується перегляд тарифів на електроенергію. Про це свідчить відповідь міністра енергетики Германа Галущенка на запит нардепа Олексія Кучеренка. Документ опубліковано на Facebook-сторінці парламентаря.

В осінньо-зимовий період 2024-2025 для українців діятиме єдиний тариф на електричну енергію - 4,32 гривні за кВт/год. Цей цінник залишиться незмінним щонайменше до завершення опалювального сезону. Питання про нове підвищення, якщо й порушуватимуть, то не раніше травня 2025 року.

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube

Втім, у зимовий період не всі побутові споживачі сплачуватимуть повний тариф на електроенергію. Для українців, які використовують електричне опалення, зберегли стару ціну - 2,64 гривні за кВт/год.

У рішенні уряду йдеться про те, що платити за "пільговим" тарифом зможуть сім'ї, які використовують електричні установки для опалення житла. Однак за умови, що дотримуватимуться ліміту - не більше 2000 кВт/год на місяць. Якщо домогосподарство вийде за встановлені рамки, то доведеться платити за повним тарифом – 4,32 гривні за кВт.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Важливо відзначити, що тариф 2,64 гривні за кВт буде доступний лише тим громадянам, які офіційно зареєстрували свої електроустановки для обігріву житла.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці не можуть скористатися перевагами двозонних лічильників: чому немає обіцяної економії.

Також наш портал інформував, холодильник, комп'ютер і навіть смартфон: як користуватись технікою, щоб не переплачувати за світло.

Крім того, ми писали, реальна вигода або забаганка енергетиків: скільки вийде заощадити, встановивши вдома LED лампи.