Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем або навіть є власниками транспортних засобів, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що ще ближчим до прийняття став проект закону №11256-2 "Про підвищення акцизів на автомобільне паливо".

Є інформація, що Комітет Верховної Ради з питань фінансів підтримав ініціативу.

Про це у своєму Telegram-каналі написав член комітету Ярослав Железняк.

Ціни на АЗС, скріншот: YouTube
Ціни на АЗС, скріншот: YouTube

Нардеп повідомив, що спочатку планувалося ухвалити законопроект у червні, щоб нові акцизи почали діяти з 1 липня, але рішення затрималося. Тепер, за його словами, у разі прийняття документа він набуде чинності з 1 вересня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання Ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки Будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років
Показати ще

Залізняк уточнив, що за два місяці ставки на бензин в Україні зростуть до 242,6 євро, на ДП — до 177,6 євро, на автогаз до 165 євро. І це лише перший етап підвищення акцизів. До 2028 року вони мають становити 359, 330 і 250 євро за 1000 літрів відповідно.

Ціни на АЗС, скріншот: YouTube
Ціни на АЗС, скріншот: YouTube

Експерти вважають, що підвищення акцизів на пальне призведе до зростання цін на бензин на 1,50 гривні за літр, ДП — на 1,95 гривні, автогазу на 5,8 гривні.

Нагадаємо, до літра плюс 10 грн: як в Україні з 1 вересня зміняться ціни на солярку, газ та бензин.

Раніше повідомлялося, що з 1 вересня можуть подорожчати всі види палива: як зміняться ціни на бензин, дизель та автогаз.

Також, ціни на дизель та автогаз просіли, бензин – дорожче: актуальна ситуація на АЗС та прогноз на липень.