В Україні через повномасштабну війну громадянам досить важко — ціни зростають і на комуналку, і на продукти, а зарплати, незважаючи на офіційні дані, залишаються на місці.

Через це хтось почав придивлятися до речей навколо себе, які б приховувати свою реальну вартість за зовнішнім виглядом. Наприклад, монети та купюри. Адже деякі гривневі купюри здатні принести своїм власникам великий прибуток, іноді досягаючи вартості тисячі доларів (!).

Фото: скріншот з відео
Фото: скріншот з відео

Цікаво, що така висока ціна не завжди залежить від номіналу самої банкноти.

Ключовим фактором, що визначає колекційну цінність банкноти, часто є її серійний номер. Особливо цінуються купюри з так званими "низькими" номерами, тобто починаються з кількох нулів. Наприклад, на спеціалізованому аукціонному сайті Violity можна знайти оголошення про продаж банкноти номіналом 1 гривню 2004 року випуску за 20 000 гривень.

Популярні новини зараз
ПФУ дає 10 днів: кому з пенсіонерів потрібно терміново бігти до сервісного центру Прийнято важливе рішення щодо виплат ВПО: що чекає на переселенців Вересень здивує мінливістю: прогноз погоди, коли чекати перших заморозків цієї осені У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Ця банкнота має унікальний номер ДТ 0000001, що робить її дуже рідкісною та бажаною для колекціонерів. Варто відзначити, що стан цієї купюри ідеальний, вона навіть запаяна в оргскло для кращої безпеки.

Не менш цікаві для колекціонерів банкноти з "красивими" чи "колекційними" номерами. Так, купюра номіналом в 1 гривню 2014 року випуску з номером УУ 1111111 виставлена ​​на продаж за 10 000 гривень. Продавець запевняє, що банкнота не має прихованих дефектів і не зазнавала реставрації.

Ще більш вражаючим прикладом є банкнота номіналом 500 гривень 2015 року випуску з номером ХВ 6666666, яка пропонується до продажу за 25 000 гривень. Згідно з описом, ця купюра знаходиться в ідеальному стані, без будь-яких дефектів та слідів реставрації. Проте, уважний погляд на фотографію може виявити незначний вигин, що може вказувати на те, що банкнота, можливо, була в обігу.

Нагадаємо, банки в Україні різко змінили курси: що буде з доларом та євро до кінця літа 2024 року

Як повідомляв "Знай.uа", перевіряйте, не відходячи від банкомату: "Приват" почав видавати проблемні купюри

Знай.uа писав, як розпізнати фальшиві доларові купюри перед покупкою