Українцям, які накопичили борги за комунальні послуги, можуть нараховувати штрафи, блокувати карти та навіть арештовувати майно. Незважаючи на жорсткі санкції, не всі мають можливість погасити заборгованість.

Проте боржникам пішли на поступки та пропонують виплачувати борги частинами, без катастрофічних наслідків для бюджету. Що для цього слід зробити, повідомляє Центр комунального сервісу.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Побутові споживачі, які загрузли у боргах за житлово-комунальні послуги, можуть розрахуватися з постачальниками частинами. Для цього потрібно укласти договір про реструктуризацію.

Після подання відповідної заяви, борг розбивається на кілька платіжок, залежно від фінансової спроможності конкретного споживача. Також реструктуризація боргу відкриває можливість оформити субсидію.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Щоб укласти договір про реструктуризацію, потрібно:

  • звернутися до будь-якого сервісного центру (за попереднім записом) або в порядку живої черги;
  • без відвідування сервісного центру дистанційно передати документи через месенджер у Facebook, Skype чи Telegram.

Комунальники наголошують, що споживачі можуть підписати договір навіть перебуваючи за межами України за допомогою ЕЦП. Для цього потрібно довільно написати заяву і подати скан-копії необхідних документів.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, кого з українців можуть позбавити субсидії: юристка назвала підстави для припинення виплат.

Також наш портал інформував, заплатити влітку, щоб не бідувати взимку: комунальники вигадали "ноу-хау" з платіжками.

Крім того, ми писали, перебої з водою і проблеми з каналізацією: в осінньо-зимовий період будуть нові труднощі.