Платити доведеться на 60-80% більше: яка комунальна платіжка значно збільшиться

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Вартість централізованого водопостачання може подорожчати на 60%, а каналізація – на 80%. Відповідні тарифні зміни розглядають у місті Гадяч у Полтавській області. Скільки доведеться платити населенню і що спонукало до перегляду цін, йдеться на офіційному сайті міськради. Місцева влада проінформувала побутових споживачів про намір встановити економічно обґрунтовані тарифи на воду та каналізацію.

Це було ще не спекотно: Україну накриє небезпечна температура

Спека. Фото: скрін youtube
Спека. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Україна готується до рекордної спеки, яка накриє країну з 15 по 20 липня. Синоптики попереджають, що у центральних, південних та східних областях температура сягатиме неймовірних +37…+42°С. Це надзвичайно високі показники, що можуть спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям. Під час такої спеки важливо дотримуватися кількох простих правил, щоб зберегти своє здоров’я та уникнути теплового удару.

Світло українцям відключають неправильно, але перевірять лише 5-6 областей

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Держенергонагляд вирішив перевірити, як обленерго справляються з графіками погодинних відключень та наскільки справедливо розподіляють електроенергію у регіонах. Слободян повідомив, що Держенергонагляд постійно стежить, як обленерго застосовують графіки відключень. Надходить багато скарг людей на несправедливий розподіл світла. Вже виділили кілька областей, де проведуть поглиблені перевірки, аби зрозуміти, як місцеві обленерго дотримуються принципів соціальної справедливості.

НБУ послабив обмеження: українцям стало значно простіше

НБУ, фото з вільних джерел
НБУ, фото з вільних джерел

11 липня 2024 року Національний банк України оновив деякі валютні обмеження, які стосуються як фізичних осіб, так і юридичних осіб. Раніше діяв ліміт 100 000 грн на день, який відповідав ліміту на зняття готівки з банківських карт. Тепер українці можуть купувати готівкову валюту без обмежень за сумою. Очікується, що ці зміни сприятимуть розвитку української економіки, стимулюватимуть імпорт та експорт, а також полегшать життя українців.

Пройшов ВЛК і одразу у військову частину: кому можуть вручити "бойову" повістку

Проходження ВЛК. Фото: youtube
Проходження ВЛК. Фото: youtube

Згідно з оновленими правилами мобілізації, в Україні з 18 травня 2024 року всі військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років повинні оновити свої дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Після оновлення даних деяким чоловікам можуть вручити "бойову" повістку, тобто повістку про призов на військову службу. Про це розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін.