Держенергонагляд вирішив перевірити, як обленерго справляються з графіками погодинних відключень та наскільки справедливо розподіляють електроенергію у регіонах.

Голова Держенергонагляду Руслан Слободян розповів про це в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Слободян повідомив, що Держенергонагляд постійно стежить, як обленерго застосовують графіки відключень. Надходить багато скарг людей на несправедливий розподіл світла.

Людина з лампочками, фото: Pixabay
Людина з лампочками, фото: Pixabay

Вже виділили кілька областей, де проведуть поглиблені перевірки, аби зрозуміти, як місцеві обленерго дотримуються принципів соціальної справедливості.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Де найбільше скарг?

Лідером кількості скарг стала Дніпропетровська область. Саме там і розпочнуть перевірки, а потім ревізії проведуть ще у 5-6 регіонах.

Чому графіки не дотримуються?

Слободян зазначив, що графіки погодинних відключень іноді порушуються через аварійні ситуації, особливо через спеку. Але є підозри, що деякі обленерго просто неправильно застосовують ці графіки. Держенергонагляд ретельно перевірятиме, як саме працюють обленерго та наскільки чесно розподіляють електроенергію.

Що буде далі?

Після перевірок буде видано приписи про усунення порушень та надано рекомендації, щоб такі проблеми не повторювалися в майбутньому.

Нагадаємо, куди скаржитися українцям, якщо несправедливо вимикають світло

Раніше ми писали про те, що ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар

Крім того, Знай.ua повідомляв, що з вето немає – виштовхують за двері: клієнтка "Укрпошти" поскаржилася на жахливий сервіс